Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

17 август според астрологията

Луната е в знак Водолей, а когато е в този знак е възможно обостряне на всякакви ревматични болести, поражения на ставите и костите. Противопоказно е не само оперативното, но и симптоматичното лечение, например на микрокристален артрит, а също и ревматичните заболявания на околоставните меки тъкани/сухожилия, свръзки/. Това време категорично не подхожда за дълги пешеходни разходки, спортни занимания. Луна във Водолей оказва потискащо въздействие на органите на обоняние, осезание, зрението и слуха, затова се въздържайте от козметични, оздравителни и подмладяващи процедури в областта на лицето, главата и шията. Затова пък за всички водни процедури и водолечение, това е най-подходящото време.

Петнадесети лунен ден, който ще продължи до 19:46ч често носи кратковременно блаженство, сменящо се от дълго разочарование най-вече в любовта. Това е опасен ден на Сатаната, период на плътските изкушения, правещи хората податливи на пороците. В този период трябва да се практикуват всички форми на аскетизма, да се побеждава плътта, борба с изкушението, за да остананем чисти. В противен случай започва да се руши астралното тяло. Активизират се тъмните сили, затова хората са психически по-уязвими през този отрязък от време и не се препоръчва нищо да се започва. Емоционално нестабилно време, което ще се отрази най-вече на жените. Имайки това предвид, не се захващайте да изяснявате отношения. Нищо добро няма да излезе от цялата работа. Активизира се вътрешното начало на всеки човек, става лесно податлив на земните съблазни. Противопоказни са рискованите действия и авантюрите. Следва да се придържате към проверена линия на поведение и да съблюдавате всички правила на законност. Пазете се да не се поддавате на чуждата внушаемост, на мързела и изкушенията. Всякакви неконтролируеми емоции могат да доведат до непредвидими последствия. Днес се засилват възприемчивостта, проницателността и се активизират творческите способности.

Трябва да се защитава справедливостта, да се избягват споровете. Ако има такива това е лош знак. Добър знак е да срещнете куче, даже и недоброжелюбно. Да се обърне внимание на панкреаса и диафрагмата. Препоръчват се гореща храна и от рода на бобовите. Не трябва да се консумират ябълки. Болестите възникнали днес не са опасни. Пазете се да не ви излъже по-хитър човек.

Не се страхувайте! Тук са изложени общите тенденции и характеристики за деня. Вие може да останете незасегнати. Само бъдете внимателни и спазвайте съветите.

Подстрижка – Неблагоприятен ден за подстригване. От процедурите при фризьор може да се повиши кръвното налягане, да се появи главоболие, упадък на силите. Особено лошо е да се подравнява косата. От подхранващи маски и други подхранващи процедури също е добре да се откажете.

Покупки – благоприятно за всички видове покупки, но ако усетите, че искат да ви излъжат в цената или да ви продадат некачествена стока, по-добре е да се откажете.

Сънища – Време за пророчески сънища. За това, което сте сънували, не разказвайте на никого. Оставете тези неща за себе си. За да бъдат съновиденията ви лесни за тълкуване, добре е преди сън да четете молитви или да се заемете с медитация.