Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

17 септември според астрологията

Луната е в знак Овен - Хората стават по-инициативни, по-импулсивни, по-хазартни, търсещи новото. Повишава се физическата активност. Проявява се нетърпение, искане да стане всичко и веднага. Не изяснявайте отношенията си – вместо това още повече ще се усложнят. Уязвими са главата, мозъка, ушите, очите, зъбите. Необходимо е да се занимавате с профилактика на съответстващите заболявания. По-малко четете и стойте пред компютъра. Подходящо за масаж на главата и лицето. Направете подхранваща маска. Не посещавайте зъболекар. Препоръчва се натоварване на кръста и долната част на гръбначния стълб. Може да се правят всякакви упражнения оформящи талията. Любовните авантюри, подписване на договори е желателно да отмените. Не се преуморявайте нито физически, нито умствено.

16-ти лунен ден (до 20:08ч) е един светъл и хармоничен ден, в който следва да се избягват спорове, критики, всякаква агресивност и безцеремонност в поведението. Това в последствие може да се отрази на здравето, тъй като астралната енергия е в упадък.

Денят е свързан с Божията искра. Повишението на температурата на тялото е знак за благодат, както усещането за студ свидетелства за недоволството на вашия Ангел-Хранител. Счита се за благоприятен ден за начало на нови дела. Нараства влечението към красотата и изкуството. Общуването с близки приятели носи истинско удоволствие. Добре е да се завършват дела, да се връщат дългове, да се помирявате с хората, да си прощавате и да възстановявате отношения.

Ако чуете да ви наричат по име, веднага си намислете желание. Ако намерите метални предмети, монети, това е лош знак в днешния ден и по-добре не ги вземайте.

Днес честваме Св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов. Празнуват Вяра, Вярка, Верина, Верадина, Верко, Верин, Вередин, Любен, Любов, Любка, Любомир, Любомира, Любослав, Любослава, Любяна, Любика, Надежда, Надя, Наска, Надина, Наделина, София, Соня, Софка, Софина, Софи.

За усилване на своя магнетизъм и въздействие върху околните на Вяра се препоръчва да се облича в небесносиньо, сиво и бледо-розово, на Любов да включи в гардероба си тъмно-син цвят (дрехи с този цвят я правят неотразима), а Надежда да използва оранжев цвят в облеклото и в детайлите към него. Вяра се отнася равнодушно към празниците, обича да ги прекарва в семеен кръг без гости, но ако устрои такова посрещане, то всичко ще е оригинално. Ако не хареса подаръка ви, вие няма да разберете това. Подарете и кутия хубави бонбони или торта. Любов предпочита да отпразнува в кафене или ресторант с изискани блюда и вина, жива музика. Подарете й оригинален парфюм или огромен букет, пръстен и измислете как по-нестандартно да й ги поднесете. Надежда харесва красивите неща. Подарете й нещо златно, модна дреха или хубава козметика. Не купувайте парфюм, защото не й допадат всякакви аромати.

Облекло – Добре е да се обличате с нови дрехи. Препоръчват се жълти, сини и синьо-зелени цветове. Да се избягват всички червени, оранжеви и лилави цветове.

Подстрижка – Отказвайки се от подстрижка, вие защитавате сърдечно-съдовата и ендокринната система. Може да боядисвате косата с натурални оцветители в тъмни тонове за вътрешна стабилизация.

Покупки – Неблагоприятен ден за всички покупки. Няма да забележете нещо важно, някой скрит дефект относно покупката и после може да съжалявате, че сте я купили.