Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

17 юли според астрологията

Луната е в знак Стрелец – Когато е в този знак родителите по-лесно и обективно оценяват децата си. Снахите имат сега всички шансове да привлекат към своето мнение за съпрузите си своите свекърви и да опитат да ги приобщят към себе си. Това важи в случаите, когато искрено обичат партньорите си и им желаят доброто. Голяма е опасността от случайни връзки. Днес не бива да се забравя за физическата чистоплътност и душевната устойчивост. Постарайте се да проявите щедрост и да проявите широтата на душата си. Да се избягват конфликтите, бурните сцени и изясняване на отношенията. Масажите се отразяват добре и отпускат схванатите мускули. Полезни са топлите маски с плодове.Забранено е натоварването на бедрата. От 11:58 до 22:34ч се движи на празен ход и е добре да отложите всичко важно. След това преминава в знак Козирог.

В 13 лунен ден (до 18:47ч) се раждат идеалните ученици. Овладявайки знанията, те придобиват магическа сила. Благоприятно е за вземане на лекарства, за козметични процедури за подмладяване. Всичко се усвоява и няма вредни ефекти. Постоянно се повтарят едни и същи проблеми, ситуации, изискващи осъзнаване на миналото. Денят носи неудачи във всички дела. Не се препоръчва да се занимавате с отговорни дела и да се започват нови. Болести възникнали в този ден трудно се поддават на лечение. Който заболее и отиде в болница може да остане там за дълго. Повишена е възприемчивостта към токсини, алкохол и наркотици. Сега трябва категорично да се отбягват. Добре е да се правят процедури и да се лекуват бъбречни и жлъчни камъни, за вадене на зъби и слагане на протези. Подходящо е още за масажи, солариум, сауна, посещение на фризьорски салон. Много са полезни сега масажите и водните процедури.

Добре е да се изпече хляб, да се приготви храна, да се направи някаква вещ за дома. Сега е добре за натрупване на материални блага, но е неподходящо за осъществяване на големи дела и проекти. Болестите започнали в този ден са опасни, но това се компенсира от високата ефективност на лекарствата. Да не се гладува, тъй като стомаха се нуждае от натоварване. Сънищата са правдиви и в тях могат да се открият трудностите, които ви възпрепятстват. (виж часовете)

Денят е благоприятен за изчистване на енергийните канали (меридианите и чакрите), както и за дихателни упражнения. Има всякакви начини за това. Ето още един. Намерете схема за движението на енергията по меридианите. Вземете планински кварц или друг камък и леко, без да натискате очертайте посоката от мястото на започването до там, където свършва. Ако не ви се занимава с всички меридиани, изберете този, който отговаря за вашите проблеми със здравето. Може да изберете да работите с Рейки и очертаете с потупване и чрез зареждане пътя на меридиана.

Благоприятно е също за сключване на брак на хора, свързани с науката - учени, изследователи, студенти - създаденото в този период семейство съвпада с естествените ритми на природата и дава възможност да се развива в правилно направление.

Сънищата по принцип са правдиви и отразяват трудностите и проблемите, нуждаещи се от незабавно решение, но често имат символична форма и трябва да се разшифроват правилно, за да се получи отговор.