Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

18 октомври според астрологията

Празнуват Злата, Златка, Златко, Златан, Златин, Златомир, Златана, Златина, Златомира, Златица, Златоцвета. Св. Злата Мъгленска живяла във втората половина на ХVІІІ век. Родена е в бедно българско семейство в село Слатино, Мъгленска епархия. Дъщеря на прост селянин, тя сияела както с телесна, така и с душевна красота. Отличавала се с удивително благочестие, със смирение и чисто сърце. Вярата й в Господ била твърда, непоклатима. Рядката й телесна хубост станала повод да се украси животът й със страдания на велика мъченица. Млад турчин се прелъстил от хубостта й и решил да посегне на честта й. Един ден тя отишла в гората за дърва. По това време турчинът заедно с други турци я дебнел. Спуснал се към девойката, хванал я и подпомогнат от другите, я отвел у дома си. Обещал й, че ще се ожени за нея. Поискал от нея най-първо да стане мюсюлманка. Заплашвал я с мъчения, ако тя се откаже да стори едното и другото. Но Злата отказала и заявила, че от нейния Господ никога няма да се откаже, освен това е дала обет за девство. След жестоки мъчения, накрая я обесили и после насекли на парчета. Света великомъченица Злата Мъгленска предала душата си на Бога на 18 октомври 1795 година.

Празнуват Лука, Лукан, Лулчо, Лула, Лукана, Луша. Днес се чества Св. Апостол и евангелист Лука, един от учениците на Иисус Христос - покровител на лекарите, художниците, писателите и хората на умственият труд. Лекува всички телесни и душевни болести, психични отклонения, нервни заболявания. Смята се, че е родоначалник на църковната живопис.

Луна в знак Телец. Уязвими са ушите, челюстите, особено долната, гърлото, врата, щитовидната жлеза. Без причина може да ви се схване врата или да започне да боли гърлото. Избягвайте посещението при зъболекар. Луната се движи целия ден на празен ход в знак Телец до 17:31ч, след което преминава в знак Близнаци. Подходящо е само за рутинна работа, довършване на започнатото или почивка.

Символ на 18-ти лунен ден е огледалото, затова и обкръжаващата действителност играе за всеки от нас ролята на своеобразно огледало. Всичко, което виждаме или чуваме около себе си, ни казва истината за нас самите. Приемайте тази информация даже да е нелицеприятна. Енергетиката на деня е слаба. Човек може и без причина да се почувства като разбит. Да се спи малко, иначе ще се почувствате още повече разбити. Това е в най-лошия случай, а в най-добрият може да изпитате приятна слабост. Внимателно анализирайте думите казани по ваш адрес, но не ги приемайте в качеството им на ръководство за действие. В противен случай ще се подадете на манипулацията на околните. Отделете специално внимание на здравето. Благоприятни са водните процедури. Противопоказно е пушенето и пиенето на алкохол през днешния ден. Препоръчва се вегетарианска диета. Желателно е да си устроите разтоварващ ден или да се намали количеството на храната.

Подстрижка – Подстрижката ще увеличи вашата харизма, ще подсили паметта ви и интелектуалните възможности.

Покупки – може да се купуват само огледала и нищо повече.

Сънищата в 18-ти лунен ден таят неизчерпаем източник за нас самите. На тълкуването на сънищата трябва да се отдели специално внимание. Символите на сънищата се явяват като огледало, което отразява нашите дълбоки стремежи и желания.