Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

20 август според астрологията

Луната е в знак Риби. От 15:22 до 22:20ч ще се движи на празен ход и е добре всичко важно да се отложи. В 22:20ч преминава в знак Овен.

Може да възникнат търкания, подозрителност към околните, лесно поддаване на внушения и чуждо влияние. Ако се занимавате с творческа работа, то сега е подходящо време да станете по-активни. Вниманието ви може да е съсредоточено върху духовните теми. В любовните дела трябва да се прояви голяма предпазливост. През това време хората са склонни да гледат на всичко през розови очила. Чувствата могат да бъдат твърде засилени, сърцето прекалено открито. Лесно се вземат чуждите чувства за собствени. Хората са емоционално нестабилни.

Символ на 18-ти лунен ден е огледалото, затова и обкръжаващата действителност играе за всеки от нас ролята на своеобразно огледало. Всичко, което виждаме или чуваме около себе си, ни казва истината за нас самите. Приемайте тази информация даже да е нелицеприятна. Енергетиката на деня е слаба. Човек може и без причина да се почувства като разбит. Да се спи малко, иначе ще се почувствате още повече разбити. Това е в най-лошия случай, а в най-добрият да изпитате приятна слабост. Внимателно анализирайте думите казани по ваш адрес, но не ги приемайте в качеството им на ръководство за действие. В противен случай ще се подадете на манипулацията на околните. Отделете специално внимание на здравето. Благоприятни са водните процедури. Противопоказно е пушенето и пиенето на алкохол през днешния ден. Препоръчва се вегетарианска диета. Желателно е да си устроите разтоварващ ден или да се намали количеството на храната.

Покупки – може да се купуват само огледала и нищо повече.

Облекло - С положението на Луна в Риби хармонизира цветът на морските вълни, тюркоазено, лилаво и виолетово. Носенето на дрехи в такъв цвят е полезен за жените, които се нуждаят от регулиране на метаболизма, с нервни заболявания и проблеми с дихателните органи.

Подстрижка - Един от най-неблагоприятните и опасни дни през месеца. Изграждащите грижи ще бъдат неефективни, но пък денят е идеален за подстригване на изтънелите връхчета на косата, подрязване на ноктите, епилация. Химически оформените къдрици ще запазят формата си за дълго. Ако косата ви е естествено чуплива то подстригването ще оформи плавни къдрици, а косата ви ще придобие допълнителен блясък и обем. Ако обаче сте с прави и тънки коси, отложете посещението във фризьорски салон за друг ден.

Сънищата в 18-ти лунен ден таят неизчерпаем източник за нас самите. На тълкуването на сънищата трябва да се отдели специално внимание. Символите на сънищата се явяват като огледало, което отразява нашите дълбоки стремежи и желания.