Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

20 юли според астрологията

Празнуват Илия, Илиан, Илко, Ильо, Елиян, Лило, Лилко, Илиана, Илка, Илина, Илинда, Елина.

Името Илия е с еврейски произход и означава “божа сила”. Свети пророк Илия е покровител на моделиерите и шивачите, кожарите, кожухарите, самарджиите и керемидчиите. Пази от небесните стихии - порой, градушки и гръмотевици.

На Илинден не бива да се работи. Вярва се, че св. Илия може да лекува, затова се държи осветената му икона до леглото на болния. В чест на светеца се коли курбан най-стария петел. Приготвят се обредни хлябове.

В 01:58ч настъпва ПЪЛНОЛУНИЕ в знак Козирог. В 06:11ч Луната се премества в знак Водолей.

Не трябва да търсите решение на своите проблеми при висшестоящи длъжностни лица, представители на органите на властта. С приятели и съмишленици общувайте само по необходимост. Уязвими са глезените. Много добре ще ви се отрази, ако намажете коленете с мазило от кестени, хамамелис или арника и да подържите краката вдигнати нагоре 10-20 минути, особено, ако сте вървели много или дълго сте стояли прави. Това ще помогне да укрепите вените и да предотвратите варикозно разширение, да снемете умората и отоците от краката си.

16-ти лунен ден (до 21:10ч) е един светъл и хармоничен ден, в който следва да се избягват спорове, критики, всякаква агресивност и безцеремонност в поведението. Това в последствие може да се отрази на здравето, тъй като астралната енергия е в упадък.

Денят е свързан с Божията искра. Повишението на температурата на тялото е знак за благодат. Счита се за благоприятен ден за начало на нови дела. Нараства влечението към красотата и изкуството. Общуването с близки приятели носи истинско удоволствие. Добре е да се завършват дела, да се връщат дългове, да се помирявате с хората, да си прощавате и да възстановявате отношения.

Подстрижка – Отказвайки се от подстрижка, вие защитавате сърдечно-съдовата и ендокринната система. Може да боядисвате косата с натурални оцветители в тъмни тонове за вътрешна стабилизация.

Покупки – Неблагоприятен ден за всички покупки. Няма да забележете нещо важно, някой скрит дефект относно покупката и после може да съжалявате, че сте я купили.
Секс - В 16-ти лунен ден никакъв секс, никаква еротика, само почивка!

Сънища – (началото на деня) Единственият лунен ден, в който образите в съновиденията не носят никакъв съществен смисъл. Като правило това е само хаотичен набор от символи, които са отражение на отминали събития. Според практиката хората забравят своя сън в този ден и изобщо не помнят какво са сънували. Важното е много добре да се наспите.