Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

23 юли според астрологията

Събота е ден на Сатурн. В събота се понижава комуникативността, наблюдава се психически спад, но повишена съсредоточеност. Този ден е за ново натрупване на силите. Най-добрият ден за уединение, медитация, размишления над смисъла на живота, над целите, които сте си поставили, равносметка и анализ. Ден на копнежи, мъка и печал. В събота трябва най-малко да се говори, повече да се мълчи, да бъдете вътрешно съсредоточени. Не се препоръчва да се пътува. Най-добрият ден за дела, свързани с недвижимости, за строителство, за градинарска работа. Хората на Сатурн не се вписват в общоприетите рамки. Те живеят свой собствен живот. В събота се раждат твърди, решителни и целеустремени хора. Те са малко необщителни и мрачни.

Луната е в знак Риби. Упражнения за разтягане на сухожилията, гимнастика, продължително вървене, дълго стоене на крака, обувки на високи токове не се препоръчва, особено на жените Риби. Да не се отделят мазоли, враснали нокти. За укрепване на здравето и красотата е целесъобразно да се съблюдава диета, стимулираща извеждането на токсините и шлаките. Не правете изчистващи процедури самостоятелно – доверете се на специалистите от козметичните салони. За изчистване на кожата може да ползвате само меки гелове, тоалетно мляко, да натрийте лицето с резенче свеж плод. Добре ще подействат овлажняващите кремове за лице и тяло, настойки от билки под форма на топли компреси.

19-ти лунен ден - енергията на деня е неблагоприятна за човека. По-малко общувайте и ако ви позволяват обстоятелствата, никъде не ходете. Съзнанието в този ден е затормозено, раздвоено, замърсено. Напрежението просто витае във въздуха. Достатъчно е една единствена невъздържана дума или поглед, за да се разрази страшен скандал или спор с тежки последици. От вас ще се изисква днес да покажете на какво сте способни. Време на трудностите. Контролирайте парите и документите си, в обществен транспорт е желателно да държите ръцете си върху чантите. Днес не вземайте и не давайте пари на заем. Пазете се от насекоми и предимно от паякообразни. Може да се стигне до алергични реакции. Не се препоръчва участие в празненства и сбирки, където има употреба на алкохол.

Отношения: Неподходящо време за любовни трепети и срещи. Може без да искате да обидите партньора си и да влезете в спорове. В никакъв случай не предприемайте изясняване на отношенията си. Не само, че няма да се разберете, но още повече ще ги задълбочите.

Подстрижка – За предпочитане е да не се стрижете, за да избегнете неприятности със здравето – мигрена, болка в костите и ставите.

Сънища – От сънищата си не се бойте. Те нямат никакво отношение към реалния живот.