Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

29 юни според астрологята

На Петровден празнуват Петър, Петьо, Пенко, Пейо, Пеньо, Петрун, Пецо, Пешо, Пена, Петранка, Пенка, Петя, Камен, Каменка. Свети първовърховни апостоли Петър и Павел предпазват от прималяване в летните горещини.

На Петровден свършват петровските пости и се отговява с петровско тазгодишно пиле. На масата се слагат ябълки петровки и тиквеник или млечна баница, за да е сладка годината. Друго ястие за празника е бито прясно сирене, пържено в тиган с брашно. От първите ябълки петровки се раздава за починалите. Може да се работи само до обяд.

Марс излиза от своята ретроградност. Животът бавно ще започне да се нормализира.

Луната в началото на деня се намира все още в знак Овен. Във времето от 10:47 до 13:04ч ще е неефективна, затова важните дела да се предприемат извън това време. После преминава в знак Телец. Уязвими са ушите, челюстите, особено долната, гърлото, врата, щитовидната жлеза. Без причина може да ви се схване врата или да започне да боли гърлото. Избягвайте посещението при зъболекар.

Благоприятно – Най-доброто време за привичните ежедневни дела, за благоустройство на жилището. Добър период за посещение на театър, кино и творчески вечери. Подходящо за масаж на врата с натурални масла.

Неблагоприятно – Не предприемайте в живота кардинални нововъведения. Да се избягва преяждането и да се пазите от простуда на гърлото.

Диета – Добре е да сте на диета и внимателно следете за своето хранене и храносмилане.

25 лунен ден - По поведението на животните в този ден се съди какво е отношението на хората към вас. Ако ви залае куче (дори собственото), чакайте неприятности.

Ако до вас падне перо от птица, то чакайте благи вести или среща със стари приятели. Ако намерите монетка с герба нагоре – знак да успешно решение на проблемите.

Общуването с близки хора е полезно и препоръчително. Добре е да пребивавате в комфортна и разпускаща обстановка. За подобряване на настроението е добре да хапнете нещо вкусно и да гледате нещо красиво.

Покупки - Шопингът сега е полезен за психиката и настроението. Може да купувате това, което ще възстанови вътрешният ви покой – книги, ароматни масла, всякакви дрънкулки, текстил, дребни предмети за бита. Важното е да способства вашето успокоение и да ви носи спокойствие.

Подстрижката е крайно нежелателна. Поставя под заплаха физическото и психическо състояние. Не подлагайте косата на никакви твърди въздействия, защото всяко нарушение на структурата води до влошаване на работата на енергийно-информационното поле.

Сънища са пророчески, но трябва да умеете правилно да ги изтълкувате.