Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

3 август според астрологията

Луната е в знак Лъв. Уязвима е сърдечно-съдовата система. Избягвайте стресови състояния, не натоварвайте сърцето с емоции, физическо натоварване, не вдигайте тежко, не изкачвайте стъпала. Добро време за лечение на очите. Не купувайте нови обувки (няма да са трайни). Отхвърлете нервното напрежение чрез контрастен душ в продължение на 1-2 минути.

2 лунен ден - Според авестийската традиция 2-ри лунен ден е като бял лист, в който предстои да пишем през новия лунен месец. Да не се дава воля на нисшите инстинкти. Хубаво е да се прояви щедрост. Старайте се да мислите позитивно и си представяйте всичко, към което се стремите по най-добрия начин. Ако вашите желания са силни и чисти, те непременно ще се сбъднат в най-кратки срокове. Използвайте да построите своя ментален модел (подробно планиране) на събитията и делата за предстоящият лунен месец. Избягвайте ненужните контакти. Денят е преизпълнен, пренаситен с апетит. Човек може да изпита желание да погълне всичко, не само храна. Но всичко, което приеме трябва да се усвои, иначе ще стане затлачване в организма. Усещанията на тялото в този ден са като тест, който ни показва кое е полезно и кое е вредно за нас. Ако си представите хора или храна и ви се повдигне, значи са вредни и трябва да ги избягвате. Необходимо е да се развива щедрост и умение да отдаваме на другите. Не само ние да вземаме, но и да даваме на другите. Не трябва да има съжаление за онова, което даваме.

Подстрижка – подобрява здравето и състоянието на всички органи на чувствата – очите, слуха, прочиства носовите канали. Освен това подобрява работата на отделителната и храносмилателната системи. След подстрижката в този ден, косите ви може да започнат да се навиват.

Покупки – може да купувате само това, което ви е крайно необходимо.

Сънища – Образите на сънищата ви могат да послужат като пряко указание как да действате, но трябва да ги тълкувате правилно, а не да ги приемате буквално. Сънищата биват конкретни и ярки, което улеснява тълкуването им.

Днес е Меркуриева сряда - ден за запознанства. Човек винаги има по-голямо желание да общува с някой, който е весел, силен и доволен от живота, отколкото с неудачник, озлобен и недоволен. С първият можеш да се радваш на живота, а вторият само ще ти добави проблеми. Няколко задължителни принципа при запознанството:

1. Бъдете оригинални, откажете се от стериотипите и проявете творчество. Средностатистическият подход не води до големи успехи.

2. Бъдете уверени в себе си, настроени позитивно.

3. Проявете малко хумор. Така с вас ще бъде весело и приятно. Смехът отпуска, прогонва враждебността и прави насрещният човек по лесно достъпен.

4. Търсете мост към другия бряг. Бързо установете какво е настроението. Ако е тъжно, малко потъгувайте заедно, после се опитайте да развеселите човека. Ако настроението е добро, присъединявайте се по-бързо. Присъединете се към светоусещането на човека, с който искате да установите запознанство.