Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

3 октомври според астрологията

Луната е в знак Скорпион. Енергията на този период действа на подсъзнанието на човека, пробужда в него странни предчувствия и го лишава от способността да контролира своите емоции. Вибрациите са такива, че всяко проявление днес на агресия, гордост и негативизъм могат да се проявят в близко бъдеще срещу вас. Дори около вас да цари атмосфера на напрежение и нервна възбудимост, то вие трябва да останете спокойни и невъзмутими, доброжелателни и мъдри. Енергията на Скорпиона оказва силно влияние върху пикочно-половата система. Уязвими са половите органи и дебелото черво. Противопоказен е секса. Избягвайте тежката храна. При бременност да се избягват и най-малките натоварвания. Ден на бащата. Много благоприятно време за разговори особено между баща и дъщеря. Не се препоръчва на жените да превъзпитават мъжете си точно сега. В противен случай на помощ на синовете си ще дойдат техните майки и тогава сблъсъкът е неминуем. Денят има двояко отношение към брака.

4-ти лунен ден от 09:31ч до 10:27ч на следващия ден. Всички архаични езически култури са имали набор от определени текстове, чрез които са се обръщали към небесната владетелка Луната. Чрез молитви, изричания и мантри човек е можел да установи връзка с лунната енергия и да влезе с нея в непосредствен контакт. Молитвата съответстваща на днешният 4- ти лунен ден е “Отче наш, ти който си в небесата! Да се свети името Твое, да дойде царството Твое, да бъде волята Твоя, както на небето, така и на земята. Хляба наш насъщен дай го нам днес и прости ни дълговете наши, както и ние прощаваме на нашите длъжници. Не ни въвеждай в изкушение, но избави нас от лукавия, защото са твои и Царството, и силата и славата сега и во веки веков. Амин!” Символ на деня е Дървото на познанието за доброто и злото. Ден на информацията. Луната открива достъп до сакрален информационен поток. Обикновено в този ден човек узнава и доброто и лошото.

Отношения – Много е подходящо семейството да се събере около масата и да обсъди общите текущи дела и просто да общувате заедно. Развлекателните мероприятия да се избягват сега.

Подстрижка - Ако в момента ви устройва здравето и личния ви живот, то въздържайте се от подстригване. След това косите ви ще растат дълго, може да се измени тяхната структура, дебелина на косъма, гъстотата, което неизбежно ще повлияе върху енергообмена, което пък ще се отрази на вашия живот като цяло.

Сънищата мога да покажат изкушенията, на които подсъзнателно сте готови да се поддадете или проблеми, свързани с вашия вътрешен избор за добро и зло.