Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

3 юли според астрологията

Луната се движи на празен ход в знак Близнаци до 16:21ч, а после преминава в знак Рак. През това време не се препоръчва да се започват нови и важни дела.

29 лунен ден е подходящ за отказване от лоши навици, стереотипи и излишни отношения. Преди скриване на Луната, забавете темпото си на живот. Дава ни се възможност да погледнем вътре в себе си и да се отдадем на философски размишления. Необходимо е да се спазва пост, въздържание, да се практикува смирение и покаяние. Сега нашето тяло е изложено на влиянията от негативните енергии.

Йога - Подходящи за изпълнение са йога техниките: Адхо Мукха Врикшасана, Саламба Сарвангасана, Пинча Майюрасана. При изпълнението им, фокусирайте изцяло вниманието си върху тях.

Подстрижка – Подстригването в този ден увеличава самоувереността. Желателно е съвсем късо да се подстрижат тези, които планират през следващия месец големи промени. Обновете своите коси, за да могат резултатно да работят за вас. Боядисването на косата не се препоръчва. Това може да довлече проблеми с комуникациите и материалните ресурси. Оставете косите в покой.

Сънища – Съновиденията носят много полезна информация за тези, които искат да разберат себе си и своята душа. На символично равнище са поставени вашите най-сложни душевни проблеми. Бъдете внимателни към всичко, което ви се присъни дори да ви се стори на пръв поглед пълна безсмислица.

Неделя е ден на Слънцето и е подходящ чай от розмарин, липа или иглика. Една ч. л. розмарин се залива с чаша вряща вода и се оставя да кисне 5 мин. и се прецежда. Пие се бавно. Когато билката потъне на дъното, чаят е готов и може да се прецеди и да се консумира.

Как да уловим късмета в неделя? Неделя се управлява от планетата на висшата любов, радостта, щастието и творчеството - Слънцето. То ни подтиква не към земните, не към материалните, а към духовните радости, затова в този ден не можем да почувстваме удовлетворение от обичайните светски удоволствия. В неделя е нужно да се направи нещо, което да удовлетвори нашият дух, за да се почувстваме щастливи. Най-добрият ден за творческа работа и непременно ще изпитаме задоволство, ако се занимаваме с реализацията на творчески проект. Именно сега може да се роди нов, оригинален способ за решаване на стари проблеми. Общувайки с хората им покажете, че не сте консервативна личност, а сте способни да възприемате новаторските идеи. Слънцето е свързано с нашето уникално “аз”, затова разговаряйки с другите, се постарайте да оцените техните индивидуални качества, за да оценят и вас. Близките ще ви заобичат с нова сила, ако им споделите колко цените техните достойнства и качества, които в никой друг още не сте срещали. Покажете им, че цените тяхната индивидуалност. Не ги ограничавайте с вашите съвети. Нека всеки в този ден прави така, както счита за нужно, както му идва отвътре. Благородното Слънце ни дарява със своята светлина и от нас се изисква благородство. Ако подадете милостиня на сиромасите в неделя, вие се застраховате от неуспехи за цялата седмица. Ако в неделя приемете гости и им хареса някоя вещ от дома ви, покажете вашата щедрост, подарете им я или обещайте да им подарите същата такава.