Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

4 юли според астрологията

Понеделник е ден на Луната.

Тя определя нашите емоции, настройва поетически и мечтателно. Понеделникът, както и Луната е капризен, променлив и неспокоен ден. Не се препоръчва да се занимавате с нищо важно, тъй като са възможни промени и безпокойства.

Не трябва да се започват никакви важни дела. Изнервящ ден, за това е най-добре да се използва само за домашна работа. Най-благоприятно е да се заемете с дома и здравето си, да отделите повече време на своето семейство и близките си. Пътуването не се препоръчва, възможни са всякакви нелепи случайности. Бъдете внимателни с диетите, избягвайте солена и мазна храна, маринати, алкохол, пушените храни и сладкарските изделия. Препоръчват се млечни продукти, каши, плодове и ягоди. Считало се е, че хората родени в понеделник, притежават тънка чувствителност, но имат неуравновесен характер, непостоянни, променливи в настроението си, слабоволеви и податливи на чуждо влияние.

Луна в Рак означава, че е настъпило време за занимания със семейството, дома и за грижи за близките ви хора. Един от най-добрите способи е приготвянето на общ обяд или вечеря за приятели и роднини. Веселият смях и разположението на приятелите и семейството събрани на една маса е най-добрият метод да се укрепят взаимоотношенията и да се изпълни дома с радост и веселие. Освен това всяко приготвено с любов блюдо ще укрепи вашият организъм с допълнителна енергия. Ако преживявате емоционален застой и изпитвате страх или тревога, то здравата храна може да ви разсее. Когато Луната преминава през съзвездието Рак, също така е хубаво да се занимавате с въпросите на охраната и безопасността. Подходящо благовоние – жасмин. Подходящ метал и камъни - сребро и лунен камък. Части на тялото - стомах и гърди. Уязвим е и дванадесетопръстника. Да се внимава с наркотичните вещества и със спиртните питиета. Да се отбягват водните процедури, вкл. къпане.

30 лунен ден (06:00-14:02) - Ден за равносметка, за осмисляне и преразглеждане на извършеното до сега, преход в нов етап. Ден за завършване на всички дела, връщане на стари дългове и встъпване в новото. Добър ден за занимания с аромати и ухания на цветя, за съзерцаване на красота, пейзажи. Ако чуете лай на куче, това е предупреждение, че сте допуснали грешки през изтеклия лунен месец. Храната трябва да е лека. Целият свят е потопен в проявата на безкрайна Светлина.

С новолунието настъпва и 1 лунен ден (14:02-24:00) - В 1-ят ден на лунният месец е сътворен Адам. Всичко замислено и планирано от вас има големи шансове да се реализира, да се въплъти в живота, за това мислете само в нужното направление, избягвайте черните мисли и лошите пожелания. Не трябва да се причинява вреда на никого, даже в мислите. За това е нужен постоянен самоконтрол. Добре е да има запалена свещ с равен и топъл пламък до вас, върху който да се съсредоточите и да се концентрирате само върху хубави неща.