Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

5 септември според астрологията

Луната продължава да бъде в знак Везни до 15:39ч, след което се премества в знак Скорпион. Всички прояви на егоизъм, съблюдаването само на вашите интереси, пренебрежителното отношение към интересите на околните, може да стане причина за сериозни проблеми във вашите взаимоотношения. Опасно е да изпадате в крайности, както и да отделяте твърде много време само на един проблем или сфера на живота, забравяйки за всичко останало. Удобно време да постигнете равновесие и да съблюдавате мярка във всичко. Да се консумират малки количества сладкиши и соленки, ако не искате да напълнеете. Особено благоприятно време за посещаване на художествени мероприятия.

До 15:39ч да не се предприема нищо ново и важно. А ако пък искате нещо да не се получи, например по някаква причина кандидатствате за определена работа, но вътрешно не искате да ви приемат, то изберете именно този момент.

Символ на 5-ти лунен ден е Еднорога. Ден за трансформации и единство на противоположностите. Всичко, което става с вас през днешния ден е необходимо да се разглежда като указание за изменение на вашата личност. Това време е за синтезиране на противоположностите, затова не се учудвайте, ако ви става ту добре, ту зле, ту радостно, ту печално. Благоприятно за енергийно очистване на чакрите чрез мантри. Четете молитвата “Отче наш” поне 15 минути. Вашата задача е правилно да съчетаете тези противоположности и да постигнете равновесие. Единственият ден, в който храната изгаря без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Затова е нужно да сте сити, но да не преяждате. Противопоказно гладуването. Да не се употребяват спиртни напитки и месо. Внимателно подбирайте продуктите за ядене. Най-подходящи са вегетарианските храни. Бъдете доброжелателни, изпитвайте само положителни емоции и вашият живот ще бъде изпълнен с приятни събития.

Подстрижка – дава импулс към творческа реализация и настройва човек на вълните на радостта, възстановява харизмата.
Гадаене – може да задавате само въпроси, които касаят душевното ви състояние и указания за кардинални изменения в живота ви. На останалите въпроси няма да получите верни отговори.

Секс – не само е приемлив, но и просто е необходим, за да могат правилно да се трансформират енергиите бушуващи у вас.
Покупки – Заради празния ход на Луната не се препоръчва да купувате нищо важно до 15:39ч.

Сънищата – образите на вашите съновидения носят важна информация. Указват вътрешните процеси на изменение. За да не сгрешите при тълкуването, старайте се да не бързате. Получената информация се отнася не само за 5-ти лунен ден, но за целия лунен месец.