Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

5 юли според астрологията

Вторник се управлява от огнения Марс - планетата на войната. Марс притежава рязък характер - може да ни провокира към резки изказвания и действия, но също ни надарява с решителност, храброст, сила на волята и затова вторник е най-подходящият ден за проявление на силните черти на нашия характер. Ако някой ви счита за мекушав и слабоволев, то сега можете да му докажете обратното. В този ден и сами на себе си можете да докажете, че сте силен човек. Днес не трябва нищо да се отлага за друг ден. Не върви приказката “за какво да го правя днес, като мога да го свърша в друг ден”. Тези думи можете да изричате в събота - денят на спокойния Сатурн, но никога във вторник. Старайте се дори всичко да свършвате бързо и така, че да ви забележат останалите и така ще се издигнете в очите им. Губете малко време за приказки и раздумки. Марс е мъжка планета, затова денят е най-подходящ за мъжки разговори и общуване с мъже. Трябва да забравите за вашето настроение и да подхождате трезво и рационално към проблемите. И не забравяйте, че марсианската енергия е агресивна и може да превърне събитията в настояща война.

Луната до 19:29ч е в знак Рак, а после преминава в знак Лъв. Времето от 09:30 до 19:29 е празно, затова не се препоръчва да се предприемат важни мероприятия, но с обичайната си дейност може да продължите да се занимавате.

2 лунен ден - Според авестийската традиция 2-ри лунен ден е като бял лист, в който предстои да пишем през новия лунен месец. Да не се дава воля на нисшите инстинкти. Хубаво е да се прояви щедрост. Старайте се да мислите позитивно и си представяйте всичко, към което се стремите по най-добрия начин. Ако вашите желания са силни и чисти, те непременно ще се сбъднат в най-кратки срокове. Използвайте да построите своя ментален модел (подробно планиране) на събитията и делата за предстоящият лунен месец. Избягвайте ненужните контакти. Денят е преизпълнен, пренаситен с апетит. Човек може да изпита желание да погълне всичко, не само храна. Но всичко, което приеме трябва да се усвои, иначе ще стане затлачване в организма. Усещанията на тялото в този ден са като тест, който ни показва кое е полезно и кое е вредно за нас. Ако си представите хора или храна и ви се повдигне, значи са вредни и трябва да ги избягвате. Необходимо е да се развива щедрост и умение да отдаваме на другите. Не само ние да вземаме, но и да даваме на другите. Не трябва да има съжаление за онова, което даваме.

Подстрижка – подобрява здравето и състоянието на всички органи на чувствата – очите, слуха, прочиства носовите канали. Освен това подобрява работата на отделителната и храносмилателната системи. След подстрижката в този ден, косите ви може да започнат да се навиват.

Покупки – може да купувате само това, което ви е крайно необходимо.

Сънища – Образите на сънищата ви могат да послужат като пряко указание как да действате, но трябва да ги тълкувате правилно, а не да ги приемате буквално. Сънищата биват конкретни и ярки, което улеснява тълкуването им.