Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

7 юли според астрологията

Празнуват Неделя, Недялко, Неделчо, Недко, Недьо, Нейко, Ненчо, Ненка, Нешка, Дельо, Делчо, Делян, Делка, Деля, Деляна, Делица. Чества се света великомъченица Неделя.

Днешният ден е и празник на богинята Юнона. Произхожда от латински и означава “млада жена”. Юнона е древноримска богиня на брака, майчинството, жените и родилките. В древен Рим е била най-почитаната богиня. В онези времена нейното име се свързвало с фазите на Луната. Днес пригответе нещо вкусно на своите четириноги питомци и им отделете повече ласки. Бъдете позитивни! Виждайте навсякъде Божият промисъл и знайте, че всичко, което е в главата ви, обикновено се проявява в живота във вид на събития, хора и житейски уроци. Вярвайте в това, че всичко ще дойде в нужното време и в нужното количество. Вашата вяра във Висшите сили е искрата, която ще запали звездата на вашия успех на небосклона на вечността.

Управител на четвъртък е Юпитер - планетата на голямото щастие и късмета. Постарайте се да си спомните най-триумфалният ден във вашия живот, тогава когато сте били на гребена на вълната или както се казва още, когато сте хванали птиченцето за опашката. Можете ли да изразите това преживяване върху хартия? Опитайте какво ще нарисува ръката ви, докато сте потопени ментално в това щастливо време. Тази рисунка можете да държите на видно място, защото тя ще бъде заредена с енергията на успеха. Създайте свой образ на късмета. Може да бъде и само устни извити в усмивка. Децата не случайно рисуват на своите рисунки усмихнато слънце, което символизира мирът, покоят, доброто. Можете сутрин, когато се погледнете в огледалото да си кажете: “аз съм щастлива и красива личност, на която във всичко й върви”. Така създавате код на късмета, който да ви съпровожда през деня. Когато излизате от къщи излизайте с десния крак, за да ви върви на сполука.

Луната е в знак Лъв. Уязвими са зрението, сърдечно-съдовата система, диафрагмата и гърбът. Избягвайте всичко, което напряга сърцето и не се преуморявайте. Да не се използват солариум и сауна през днешния ден. Активно се усвояват белтъчините, витамин А и желязото. Може да се ядат повече орехи, мед, цитрусови плодове, плодове с червен и жълт цвят, сокове, вино. Добре се усвоява и месото. Подходящо за дълго проветряване и миене на стъкла.

Символ на 4 лунен ден е Дървото на познанието. Счита се, че този ден е свързан с небето. Днес Висшите сили говорят чрез знаците на небесата. В този ден следва да бъдете пасивни и да “плувате” по течението. Ден за съзерцание и молитва. Препоръчва се физическо натоварване, повече време на чист въздух и разходки пеша. Благоприятно е за общуване, но да се избягват интензивните контакти, новите запознанства, груповата работа. Те като правило ще завършат зле в края на деня. Най-добре е да се проведе това време в уединение или в семеен кръг. Денят е неудачен за търговия и за начало на дълго пътешествие. Не бива да се вземат прибързани решения. Всичко, което се предприема, трябва щателно да се обмисли. Избягвайте двойствените ситуации. Ако ви се присъни някой починал близък човек, значи, че точно той ви защитава в дадения период от време. Препоръчва се умереност във всичко. В този ден може да намерите без труд това, което сте считали за безвъзвратно загубено. Всяка болест, която възникне сега е указание за кармични проблеми на човека.

Подстрижка – Ако в момента ви устройва здравето и личния ви живот, то въздържайте се от подстригване. След това косите ви ще растат дълго, може да се измени тяхната структура, дебелина на косъма, гъстотата, което неизбежно ще повлияе върху енергообмена, което пък ще се отрази на вашия живот като цяло.