Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

8 октомври според астрологията

Луната е в знак Козирог. Всичко е подчинено на дълга и отговорността. Ключови думи са точност, срочност, акуратност. Идеално време за действия изискващи точен разчет, както и всяко нещо да бъде поставено по местата си. Емоциите са затормозени. Понижава се чувството за състрадателност. Неудачно време за признание в любов.

Добре е да отделите внимание на мускулите на гръдния кош, както и на гърдите. Грижливо се отнасяйте към костно-ставния апарат, старайте се да не престивате, не натоварвайте и не травмирайте коленете. Нежелателно е за лечение на зъбите и гръбначния стълб. Да се избягва посещението при мануален терапевт и масажист. Добре е да се заемете с лечение на храносмилателни проблеми, стомаха и панкреаса.

8-ми лунен ден до 14:00ч. Време за обновление, очистване, преход в ново качество. Добре е да се очистите от всичко, което ви тегли назад: душата - от предишни грехове, тялото - от отрови, дома от ненужни и стари вещи. Желателно е да преосмислите своя живот и да пробвате да започнете нещо от начало.

9-ти лунен ден от 14:00ч до 14:47ч на другия ден. Възможно е да ви споходят тревоги, безпокойство и мрачни мисли. Важно е да не се поддавате на емоциите, а да запазите спокойствие. Не критикувайте! Не е желателно да се напрягате и да правите това, което не се получава. Най-добре е да отделите повече време за почивка и релаксация. За вярващите е препоръчително да се пречисти дома със светена вода, благовония съответно тамян и запалени свещи. Не оставяйте децата сами и се вслушвайте в исканията и капризите им. Ако случайно ви полеят с вода или ви намокри дъжд, това носи изчистване и освобождение от болестите. Пазете се от загуби на всички нива. Ако още сутринта срещнете човек с празна чанта, на провал ще ви бъде целия ден. Внимавайте да не предизвикате черния дроб с някаква храна. Възможни са отравяния и интоксикации. Възможно е да сънувате много интересни сънища.

Очистваща баня с чай мате – практика на 9-ти лунен ден

Освен за пиене, може да се използва за очистваща баня. Този начин присъства в някои испански духовни техники, в Мексико и Бразилия, тъй като притежава очистващо действие. Под форма на баня отстранява повечето астрални отпадъци на ежедневието, премахва последиците от урочасване и разваля по-дребни проклятия. Продава се на торбички в магазините за природни продукти. Добавете 2 чаши силен чай към водата за къпане и останете във ваната поне 6-8 минути. Може да се обливате с чая от напълнена кофа или чрез обтриване с гъба. Напоете гъбата с чай и обтрийте цялото си тяло, след като сте взели душ и сте се измили. После изчакайте да изсъхнете на въздуха без да се плакнете повече.