Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Днес е ден за разкрасителни процедури

Димитровден - Празнуват Димитър, Димитрина, Димо, Димчо, Дима, Диман, Димана, Дичо, Драган, Драгана, Митка, Митра. Чества се св. Димитър, който е роден през ІІІ в. в Солун. Ревностен разпространител на християнството и заради това затворен в тъмница. По заповед на императора посечен с меч, а от тялото му потекло чудотворно миро, понеже бил благословен от Бога. Заради това е наречен от православната църква Мироточник. Този празник се тачи повече в Гърция, тъй като мощите на светеца се намират в Солун в църквата “Св. Димитър”. Това е най-големият църковен неподвижен празник през октомври. На трапезата е прието да има ракия, вино, курбан от овче месо, яхния от петел, щрудел с ябълки. Ако прага на дома прекрачи заможен и добър гост, здрава и плодовита ще е годината за вас. Тази нощ е важна и за иманярите, които вярват, че небето "се отваря" и заровеното имане проблясва със слаб синкав пламък. Според народните предания от този ден започва зимния период.

Луна в знак Дева, времето когато се изострят възприятията ни към дреболиите, появява се желанието за критикуване на ближния. Засилва се реагирането моментално на най-незначителните несъответствия и дреболии. Подходящо и полезно е да се посещават лекарите, да се правят изследвания, тъй като сега няма да има проблеми с диагностицирането. Това не се отнася само за хората, но и за автомобилите, тъй, че, ако ви се струва, че има нещо нередно или някакъв проблем, смело отивайте в авто-сервиза. Най-доброто време за основно почистване на дома. Уязвима е кожата и храносмилателната система.

26 лунен ден – тежък период. Необходимо е да мобилизирате цялата си воля, за да не се поддавате на изкушенията и провокациите. Нужно е да се запази спокойствие и въздържание. Неподходящ ден за впускане в авантюри. Ако у вас възникнат някакви съмнения относно правилността на вашите постъпки, по-добре се откажете. В противен случай ви очакват големи неприятности. В този ден не бива да се изпитва завист, да се раздухват нещата и да се прави от мухата слон. Бъдете доволни от това, което имате. Настроението е променливо. Докато се смеете, може да започнете да плачете. Докато се възхищавате, може да започнете да се разочаровате. Възможно е да се случват неочаквани неща. Емоциите могат изцяло да ви погълнат. Ако сутринта сте вече в лошо настроение, то вечерта може да сте потънали в дълбока депресия.

Красота – 26 лунен ден се счита за един от най-опасните дни за здравето. Денят е свързан с обмяната на веществата. Благоприятно време за цялостно пречистване на организма и водни процедури. Този ден подхожда за „терапията на мълчанието” по съвет на източните учители. Става за премахване на брадавици, за изпъване на бръчки и за очистителни процедури. Полезни са масажите и козметичните процедури, както и работа с акупунктурни точки.

Диета - В двадесет и шести лунен ден, е строго забранено месо, риба, яйца, морски дарове и гъби. Колкото е по-проста храната на деня, толкова по-добре. Може да се проведе гладуване.

Фитнес – На тренировки и фитнес изпълнявайте само разхлабващи, разпускащи и стречинг упражнения.

Подстрижка – Подстригване и подравняване на косата не планирайте. Това може да доведе до сриване на вътрешната енергия и до депресии.