Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Днес е ден за уединение

По време на първа четвърт става натрупване и уплътняване на енергиите. Увеличава се апетитът при хората. В никакъв случай не търсете утеха в храната. Желателно е да се използват продукти с повишено съдържание на калий и се откажете от замразени и консервирани храни. При неправилно хранене може да имате разстройство на храносмилателната система или да се появят проблеми с черния дроб и жлъчката.

Луна в Стрелец - Денят се отличава с емоционална стабилност, стремеж към премереност и порядък. В дните на Стрелеца хората са по-изпълнителни към препоръки и съблюдават режими, иска им се да дават съвети и да помагат на другите. Пробуждат се такива качества като щедрост, великодушие, решителност. Не забравяйте, че намеса в чуждите дела може да има само тогава, когато ви помолят за помощ. Много е благоприятно за физическо натоварване, спорт, усвояване на нови знания. Уязвима е кръвоносната система, черният дроб, а също сухожилията, ставните връзки, тазобедрените стави. Нежелателни са дългите разходки пеша. Възможно е да възникне неудържимо желание да нарушите диетите и да си похапнете от душа каквото ви се прииска. Да се избягва мазна и тежка храна.

Символ на 4-ти лунен ден е “Райското дърво” или “Дървото на познанието”. Не съвсем благоприятен ден. Спомнете си за Адам и Ева, които вкусили от забранения плод от дървото на познанието и извършили грехопадение. И този ден е такъв - ден на грехопадението. Възможни са всякакви изкушения да ви съблазнят, може да ви се наложи да избирате между доброто и злото. Затова е най-добре да прекарате деня в уединение, да практикувате изкуството на богатите “нищонеправене” и да не вземате скорострелни решения. Особено актуална е поговорката днес: “По-добре десет пъти премисли, тогава режи”. Изкушения ще дебнат отвсякъде. На всеки ъгъл може да изскочи по една змия, готова да ви покаже дървото на познанието, отрупано с ябълки. Това може да бъде и някоя улична търговка, която иска да ви вземе парите изкушавайки ви със стоката си или да ви дебне заплахата от изневяра.

Отношения – Много е подходящо семейството да се събере около масата и да обсъди общите текущи дела и просто да общувате заедно. Развлекателните мероприятия да се избягват сега.

Секс – преминаващата Луна през знака Рак е идеално време за съпружески секс и особено за съпрузи, които желаят да имат дете. В това време жените мечтаят за майчинство и са преизпълнени с майчинска нежност към партньора си. Изцяло се отварят пред него и му се отдават.

Подстрижка – Ако в момента ви устройва здравето и личния ви живот, то въздържайте се от подстригване. След него косите ви ще растат дълго, може да се измени тяхната структура, дебелина на косъма, гъстотата, което неизбежно ще повлияе върху енергообмена, което пък ще се отрази на вашия живот като цяло.

Сънищата мога да покажат изкушенията, на които подсъзнателно сте готови да се поддадете или проблеми, свързани с вашия вътрешен избор за добро и зло.