Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Днес не е време за важни решения

Луната е в знак Скорпион. Емоционалното възбуждение се усилва. Освобождава се голямо количество разрушителна енергия. В такова време хората стават по раздразнителни и нервни. Заедно с това се повишава чувствителността. В тези дни е естествено да се вижда света откъм най-лошата му страна. Не предприемайте нищо внезапно, не вземайте решения. Заемете се тихо и спокойно със самоанализ и изправяне на собствените недостатъци. Бъдете внимателни към храна със съмнителни качества. Сведете до минимум употребата на лекарства, алкохол, гъби, продукти с изкуствени добавки. Не трябва да боравите с отровни вещества. Ако тръгнете на покупки в дните на Луна в Скорпион рискувате да похарчите много пари и да не купите нищо съществено. Сега парите лесно изтичат между пръстите, хората са непрактични. Има също вероятност да бъдете измамени от недобросъвестни продавачи.

Символ на 28 лунен ден е лотосът - олицетворение на духовното израстване на човека. Един от светлите дни, предназначен за постигане на висшите истини, за духовно прозрение и подем на духовно равнище. Ден на добрите мисли, на добрите думи и добрите дела. Всичко в другите дни, което е било неясно и е създавало пречки, днес се прояснява, често от само себе си чрез случайно прииждаща информация. Ден за алхимия на душата, когато е необходимо да се работи с астралното тяло, с чакрите. Днес трябва да сте в приповдигнато настроение, в добро разположение на духа, да контролирате своите емоции и да се вслушвате във вътрешният си глас. Не трябва да се внасят резки промени в личния живот, да не се решават сега социални проблеми. Болести започнали в този ден имат кармична природа.

Подстрижка – Не е подходящо за подстригване. Тя може да снижи вашата активност.

Сънища - Информацията в сънищата може да се използва. Образите на сънищата могат да бъдат пророчески, но трудно могат да се изтълкуват правилно. Ако не запомните съня си, това означава, че сте прекъснали връзката си с небесата, твърде много сте се отдалечили от духовната си същност.

Как да привлечем късмета в неделя? Неделя се управлява от планетата на висшата любов, радостта, щастието и творчеството - Слънцето. То ни подтиква не към земните, не към материалните, а към духовните радости, затова в този ден не можем да почувстваме удовлетворение от обичайните светски удоволствия. В неделя е нужно да се направи нещо, което да удовлетвори нашият дух, за да се почувстваме щастливи. Най-добрият ден за творческа работа и непременно ще изпитаме задоволство, ако се занимаваме с реализацията на творчески проект. Именно сега може да се роди нов, оригинален способ за решаване на стари проблеми. Общувайки с хората им покажете, че не сте консервативна личност, а сте способни да възприемате новаторските идеи. Слънцето е свързано с нашето уникално “аз”, затова разговаряйки с другите, се постарайте да оцените техните индивидуални качества, за да оценят и вас. Близките ще ви заобичат с нова сила, ако им споделите колко цените техните достойнства и качества, които в никой друг още не сте срещали. Покажете им, че цените тяхната индивидуалност. Не ги ограничавайте с вашите съвети. Нека всеки в този ден прави това, което счита за нужно, както му идва отвътре. Благородното Слънце ни дарява със своята светлина и от нас се изисква благородство. Ако подадете милостиня на сиромасите в неделя, вие се застраховате от неуспехи за цялата седмица. Ако в неделя приемете гости и им хареса някоя вещ от дома ви, покажете вашата щедрост, подарете им я или обещайте да им подарите същата такава.