Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Днес не предприемайте важни действия

Днес се чества Архангеловден. Празнуват Ангел, Ачо, Аньо, Анушка, Аня, Анжела, Ангелина, Арангел, Арахангел, Райко, Райно, Райчин, Райчо, Рангел, Рашко, Райна, Михаил, Михаел, Михай, Мишел, Михалаки, Мичо, Мишо, Мико, Мика, Михаела, Мица.

Луната е в знак Водолей. Започнете грижата за себе си с плодова или зеленчукова диета, с антицелулитен масаж. Направете корекция или почистване на веждите си. Препоръчителни са упражненията на велоергометър, на батут. При Луна в този знак има свобода на самоизразяването в макияжа и все пак подхождат небесно-син лазур и оранжеви слънчеви пръски, сияещи бели сенки. Лак за нокти – от небесно-син цвят до тъмно-синьо с блясък. На външността ви благотворно ще се отразят физическите упражнения, разходка на свеж въздух, общуване с приятели и екскурзии до воден източник. Препоръчителни са всякакви водни процедури. Благоприятно е да приемете лечебна вана с добавени билкови отвари и ефирни масла. Добре действат билковите лосиони върху косата и лицето. Полезни са масажите, но не е желателно да се масажират коленете, особено ако има заболявания на вените. Епилацията отложете за друг ден.

От 15:56ч до 23:46ч Луната е „без курс” и не се препоръчва да предприемате важни действия, да слагате начало на нови неща. В 23:46ч Луната се премества в знак Риби.

9-ти лунен ден е до 13:46ч. Добре е да се заемете сериозно със задълженията си. Не допускайте да има скандали. Плановете приведете в съответствие с реалността. По-малко емоции! Съновиденията, които сте имали показват какви конфликти съществуват на подсъзнателно ниво, указват вътрешния скрит конфликт и неговият характер. Всичко, което се яви в съня има отношение към вашата карма. Като правило всички езотерични школи посвещават деветия лунен ден изключително на процедури и ритуали по изчистване на кармата. Смята се, че в този ден Исус Христос е приел кръщението си. Езотеричните традиции съветват да се четат колкото може повече защитни текстове или поне сутрин, обед и вечер. Един от тях е Псалм 90 :”Който живее под покрива на Всевишния...”

10-ти лунен ден започва от 13:46 и продължава до 14:21ч на следващия ден. В 10-я лунен ден не се препоръчва уединение. Денят е свързан с традициите, рода, семейството, кармичната памет. Отделете време за родители, роднини, бъдете с децата си, своето семейство. Именно при корените си човек може да намери нов източник на енергия. Сега може да предприемете нови дела. През 10-то лунно денонощие често се сънуват леки и приятни сънища, които за съжаление не се сбъдват.

Бъдете добри и милосърдни в този ден. Не убивайте животни и насекоми. Хубаво е да поговорите с животно. Противопоказни са авантюрите. Благоприятно е за ремонтни работи, грижи за дома. Не избягвайте съпружеските обятия и любовта. Добре е да подарите цвете в саксия. Откъснати цветя не се препоръчват. В този ден човек може да срещне истински учител. Ако ви цъфне цвете у дома или ви подарят цвете в саксия, това е знак за радост и щастие.