Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Ето го най-точният седмичен хороскоп от 17 до 23 август

Предстои ни хубава седмица с позитивни аспекти. Един от най-плодотворните периоди на месец август. Подходящо е за умствена и интелектуална работа, за представяне и внедряване на идеи, за преговори, за утвърждаване на позиции. Повишава се предприемчивостта, подходящо е за конструктивни действия. Периодът предразполага и благоприятства романтични и делови запознанства, влюбвания и флиртове.

Но не се отпускайте напълно, защото сме подложени на кръстосания огън между квадратурата на Марс и Плутон (13.08) и наближаващата квадратура на Марс със Сатурн (24.08.). Влиянието им се разпростира дни преди и след точните аспекти.

Астро-аспекти:


На 17 август Меркурий в тригон с Марс
На 17 август Слънцето е в съвпад с Меркурий
На 18 август Венера в секстил с Уран
На 19 август – Новолуние в знак Лъв
На 20 август Меркурий преминава в знак Дева до 5 септември
На 22 август Слънцето преминава в знак Дева до 22 септември


Луната се движи през знаците Лъв, Дева, Везни и Скорпион.


Благоприятни дни за подстригване – 18, 19, 20, 22, 23 август

Благоприятни дни за боядисване на косата – 19, 20, 21, 22, 23 (след 11:40ч) август


„Луна без курс” - В периоди, когато Луната вече е направила последния си основен (мажорен) аспект, но все още не е преминала към следващия знак, е необходимо да се избягва стартирането на нови проекти и всякакви други работи, предназначени за бъдещето и развитието. Това е така наречената „Луна без курс” или периоди на неефективност на Луната. Най-добрата стратегия в този момент е да не правите нищо - оставете го така, както е, докато Луната не влезе в следващия знак. С една дума, в тези часове не предприемайте нищо важно.


17.08. 03:00 - 17.08. 08:40
19.08. 08:39 - 19.08. 11:21
21.08. 06:38 - 21.08. 12:17
23.08. 07:21 - 23.08. 13:17



Овен – Някои от по-напористите от вас ще проявят склонност да дават съвети на хората, да решават кой е прав и кой грешен, да давате свои присъди, като същевременно не разбирате напълно въпроса и понякога действате съвсем спонтанно. Естествено никой няма да оцени и приеме подобен подход и следователно конфликтите могат да бъдат сериозно изострени, ще има неразбиране отвън, а в някои случаи дори ще се стигне до открита борба. Това не е подходящият момент за справяне с бизнес или лични проблеми, което не означава, че изобщо не може да се направи нищо, можете да си направите изводи за себе си.

Благоприятни дни – 17, 18
Бъдете внимателни – 21, 22


Телец
– Някои предизвикателни аспекти ви носят повишена нервност на работното място, трудни споразумения, кратки срокове и административни проблеми. Но много скоро ще можете да установите контрол и след това да решавате нещата едно по едно. Плановете ви няма да се развиват с темпото, което очаквате, но това не означава, че трябва да се откажете от тях. Не пропускайте нито една възможност да работите, да печелите, да се докажете и да излезете на преден план. Тялото ви е под напрежение и ако не искате да се сблъскате с по-сериозни здравословни проблеми този месец или по-късно - трябва да намерите време за почивка.

Благоприятни дни –19, 20
Бъдете внимателни – 17, 18, 23



Близнаци
– В началото на седмицата може да се появи изолиране от ваша страна и нежелание да общувате с други хора - не бива да се борите с това, напротив, това е благоприятен момент за грижа за себе си, подреждане на вашите мисли и чувства, на желанията и мечтите ви. До средата на седмицата това състояние ще премине от само себе си и вие ще можете да изградите доста конкретни цели пред себе си и уверено да започнете да се движите по пътя на постигането им. Може да имате труден избор, различни примамливи оферти и ще бъде трудно да решите от какво наистина се нуждаете.

Благоприятни дни –17, 18, 21, 22
Бъдете внимателни – 19, 20


Рак –Трудна, но ползотворна седмица. Някои Раци може да решат, че е време да начертаят линията пред себе си и да продължат напред. Съветът е да не бързате с крайните решения и да оставяте време за преценка. Период, в който трябва да се грижите повече за себе си и здравето си. Звездите ще ви зарадват с подаръци, победи, бонуси, добри покупки. Не се отказвайте от нищо, приемайте всички подаръци с благодарност и усмивка. Някои двойки могат да вдигнат връзката си на по-високо ниво, да решат да се оженят, да живеят заедно. Проблемът е при онези другите, нестабилни връзки, които ще преминат през доста остри тръни ... не само през август, но и през следващите месеци.

Благоприятни дни –19, 20, 23
Бъдете внимателни – 21, 22
Лъв – Първата половина на седмицата е много благоприятна за семейни дела, за укрепване на отношенията, както и за планиране на бъдещето ви, постигане на общо споразумение за последващите действия. През втората половина на периода трябва да сте активни и авторитетни, за да не пропуснете шанса да подобрите живота си, както и да разрешите натрупаните проблеми. Лъвовете все повече осъзнават себе си и своите желания и все по-малко приемат ограниченията (поне те ги възприемат като ограничения) и натиска отстрана на партньорите си. Проблеми със съня поради твърде малко почивка.

Благоприятни дни –21, 22
Бъдете внимателни – 17, 18, 23


Дева – Седмицата ще започне със странното усещане за несигурност. Изобщо няма да сте наясно какво да очаквате и как да продължите, как да направите правилния избор. Вашето здраве и психика са чувствителни. Девите в отношенията и браковете ще имат пред себе си понякога скучна, понякога нервна седмица. Най-добре би било да отидете на почивка, за да се възстановите и да се оживите както физически, така и психически. Ако сте все още сами, чрез приятели или социални мрежи (където сте активни), лесно можете да срещнете бъдещия си партньор. Въпреки че връзката ще бъде много емоционална и вдъхновяваща за вас от самото начало, може да съществува някаква форма на пречка.

Благоприятни дни – 23
Бъдете внимателни – 19, 20


Везни – Във вашето поле на дома и семейството има ретрограден Сатурн, в областта на партньорството Марс - две планети, които са в напрегнат аспект една с друга и които по никакъв начин не могат да улеснят живота ви, независимо дали става дума за брак и семейство или за емоционална връзка. Партньорът ви вероятно ще бъде зает с работа и лични проблеми, също като вас - така че ще има известно увеличаване на нервността, напрежението, неразбиране. Тези, които са свободни - излизайте, прекарвайте време с хората, които наистина ви обичат. Няма да казваме, че нямате шанс за нещо емоционално, но колкото бързо започне, толкова бързо може да приключи. Проблеми с кръвното налягане, стомаха, хормонален дисбаланс, хронична умора.

Благоприятни дни – 17, 18
Бъдете внимателни – 21, 22

Скорпион – Венера, която представлява вашите партньори е в знака Рак, така че със сигурност ще сте в хармонични отношения с партньора си през по-голямата част от този период. Въпросът е обаче колко свободни ще бъдете лично, защото поемането на задължения ще е огромно - така че е възможно въпреки добрата воля на любимия човек и вашата - просто да нямате достатъчно време един за друг. Това може да доведе до разногласия, проблеми с комуникацията и дистанциране. За някои това ще бъде дори дистанционно общуване, докато за други може да доведе до физическа раздяла - партньорът може да пътува или да отиде на почивка ... без вас.

Благоприятни дни –19, 20
Бъдете внимателни – 17, 18, 23

Стрелец – Връзката с емоционалния ви партньор ще започне да се подобрява. Възможно е вашият любим човек и вие да отидете на почивка заедно, да промените обстановката, може би да прекарате повече моменти заедно в по-спокойна атмосфера от преди. По-късно сякаш оптимизмът и на двамата ще „отшуми“ и реалността, ежедневието отново ще бъдат на първо място. Особено ще се "борите", заради финансови проблеми, но и заради недоразумения и липса на разбиране в общуването. Не се опитвайте да "печелите" пари за една нощ - било чрез рисковани ходове или чрез инвестиране в нещо, защото е възможно да загубите. Опитайте се да се организирате по-добре и се справите с това, което имате.

Благоприятни дни –17, 18, 21, 22
Бъдете внимателни – 19, 20



Козирог
– Тази седмица ще бъде свързана с много активна дейност, която ще ви донесе голяма полза, но в същото време ще ви умори значително. Много често хората около вас ще тестват сякаш вашето търпение - не се поддавайте на провокации и най-вече не вземайте импулсивни решения. Проблемите с гръбначния стълб, коленете, стомаха ще бъдат повече или по-малко активни при мнозина. Особено тези, които имат хронични проблеми, трябва също да обърнат внимание. Тези, които са в брачни съюзи ще имат особено напрегнати отношения. Също така недоразумения с бизнес партньори и сътрудници ще бъдат на фокус.

Благоприятни дни –19, 20, 23
Бъдете внимателни – 21, 22

Водолей – Средата на седмицата е особено благоприятна за енергична дейност, тогава ще бъдете пълни с енергия. По-добре е да отделите края на периода за анализ на минали събития и планиране на по-нататъшни действия. Ще трябва да се приспособите към променящите се обстоятелства, изоставяйки предварително съставените планове. Ударният темп, с който работите и който продължава с вас от месеци, оставя последствия под формата на умора, стрес и малко по-слаб имунитет. Намерете достатъчно място за почивка, релакс, физическа активност. Семейните ви неприятности (проблеми) няма да бъдат решени сами и следователно ще трябва да търсите начини за успешното им преодоляване.

Благоприятни дни –21, 22
Бъдете внимателни – 17, 18, 23

Риби – Борбата с обстоятелствата ще ви изтощи, можете да изразходвате всичките си сили за това и няма да получите резултат. Стресът може да повлияе на вашето здраве и да ви донесе дискомфорт, затова вземете необходимите мерки. В дома си ще влезете в ролята на реформатор и ще предприемете някои изменения. Връзката ви с любимия човек ще се успокои и стабилизира през следващите дни, въпреки че това не означава, че ще минете без случайни нервни моменти. При свободните Риби има шанс за ново запознанство, което да се развие и да донесе на някои от вас започване на нова любовна история.

Благоприятни дни – 23
Бъдете внимателни – 19, 20