Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

На 18 август настъпва щастливият тригон на Венера и Юпитер

На 18 август се образува тригон между двете планети благодетели в астрологията (Юпитер и Венера). Този тригон се нарича още Златен тригон и ще усещаме влиянието му почти до 25 август. Тригонът между Венера и Юпитер е може би един от най-положителните аспекти в астрологията. Можем да очакваме само позитиви от този транзит.

Нещата могат да се случват лесно и без сериозни усилия. Всичко, което искаме, може да дойде естествено при нас, понякога дори без да сме го искали.
Венера е в знак Лъв, Юпитер е в Овен, също знак на Огъня, на интензивните емоции. Юпитер се свързва с експанзия, късмет, изобилие, напредък и божествена защита. Може да получим божествена помощ, дар от небето, абсолютно неочакван шанс.

Златният тригон може да предскаже печалби, възможности и подаръци, в зависимост от това какво сме мислили и какво сме предложили. Всеки, който започне нещо ново под това влияние и действа правилно, ще има успех в дългосрочен план. Тригонът Венера-Юпитер може да донесе много подаръци в живота ни. Това може да бъде както получаване на някои материални неща, така и да е свързано с възможностите, които ще получим. Разкриването на емоциите също може да бъде по-лесно.

Венера-Юпитер също е много щастлива комбинация. Ето защо този транзит е страхотно време да направите нещо, за което ще ви трябва малко късмет. Юпитер също е свързан с потенциала за растеж, така че започването на нещо по време на този транзит може да се развие в бъдеще в нещо наистина сериозно и положително. Вашите финансови приходи също могат да бъдат увеличени. Може да получите пари, които сте чакали дълго време или дори са възможни неочаквани приходи.

Възможно е да има нови запознанства, които да ни дадат възможност за развитие. Те ще украсят живота ни, като вървим напред с тях в уникална връзка, която има какво да ни предложи. Този транзит също е чудесен за установяване на нови контакти и връзки. Можем да се срещнем с интересен и перспективен човек. Обикновено хората, които срещаме под влиянието на Юпитер, са много успешни и интелигентни. Това е страхотно време за първа среща. Започналите през този период любовни връзки са под закрилата на двете планети. Браковете в този период имат всички шансове да бъдат успешни и щастливи.

Моментът е много добър да промените външния си вид. Можете да смените прическата си, да си направите нов маникюр или друга козметична процедура. Промените, които правите по време на транзита, ще накарат хората да ви забелязват повече и лесно ще привличате вниманието и възхищението на околните.

Всичко написано важи с още по-голяма сила, когато тези две благодетелни планети правят хармоничен аспект в личната ви натална карта.