Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Най-точният седмичен хороскоп за всяка зодия

Астро-аспекти

Тази седмица има интензивен старт, причинен от Пълнолунието и лунното затъмнение на 16 май. Това е време, когато предефинираме приоритетите си и се освобождаваме от неблагоприятни проблеми. През седмицата нещата стават по-ясни и балансирани, поради което е добре да поддържате малко емоционален баланс в началото и да правите мъдри избори. Затъмнението ни учи, че е време да се откажем от всичко, което вече не ни е полезно.

Лунните затъмнения са много силни, а при това в Скорпион уязвимостта е на максимум, което означава, че трябва да сме много бдителни, внимателни и предпазливи. Сатурн, Нептун и Плутон допринасят за енергията на това затъмнение, като гарантират, че каквото и да се случва, ще бъде трудно и объркващо, но промените, дори и принудителни и болезнени, са за наше добро.


16 май Пълнолуние и пълно лунно затъмнение
18 май Марс в съвпад Нептун
19 май Слънце тригон Плутон
20 май Меркурий секстил Юпитер
21 май Слънцето се премества в Близнаци
21 май Слънце съвпад R-Меркурий


Луна през седмицата се движи през знаците –Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби

Благоприятни дни за подстригване –18, 20, 21 май

Благоприятни дни за боядисване на косата –16, 17, 18, 19, 21, 22 май


„Луна без курс” - В периоди, когато Луната вече е направила последния си основен (мажорен) аспект, но все още не е преминала към следващия знак, е необходимо да се избягва стартирането на нови проекти и всякакви други работи, предназначени за бъдещето и развитието. Това са периоди на неефективност на Луната. Най-добрата стратегия в този момент е да не правите нищо - оставете всичко така, както е, не предприемайте нищо важно.

16.05. 12:29 - 16.05. 14:51
18.05. 07:01 - 18.05. 15:03
20.05. 15:01 - 20.05. 15:54
22.05. 10:20 - 22.05. 18:51



Овен – Тази седмица може да се наложи да бъдете силни, без да сте обидчиви. Това е чудесен момент за усилията ви да спечелите оценката на вашите клиенти, колеги и началници. Излизайте повече и бъдете социални. Може да се чувствате особено експанзивни сега. Импулсивният избор обаче може да предизвика редица неприятни ситуации. Отношенията на тези, които са в емоционални отношения, започват да се подобряват. Това не означава, че всичко изведнъж ще тръгне по мед и масло, а че вие двамата ще успеете да се съвместите по-добре и да намерите общ език по-лесно.

Благоприятни дни – 16, 17, 20, 21
Бъдете внимателни –18, 19

Телец –Способни сте на мъдри решения, но чувствата ви вероятно ще ви подведат, въпреки че енергията на седмицата е във ваша полза. Бъдете готови спокойно да приемете всяко предизвикателство от ежедневието си. Полагайте специални усилия да бъдете любезни на работа и избягвайте да казвате лоши неща само в името на момента. Необвързаните от вас ще се сблъскат с миналото, може да се появи бивш/а партньор/ка или да ви изпрати съобщение. Има вероятност от проблеми с колебания в кръвното налягане и главоболие.

Благоприятни дни – 18, 19
Бъдете внимателни –20, 21


Близнаци – Това може да бъде много щастлива и възнаграждаваща седмица за вас. Вселената ви обещава нова вълна от оптимизъм и късмет, въпреки че е възможно определени ситуации от миналото да излязат на повърхността. Затова обърнете голямо внимание на недовършените дела. Всяка ситуация или човек, които приемате за даденост, може да създаде незначителна криза. Отделете време да се справите с малките проблеми, когато възникнат, като избягвате превръщането им в неуправляеми, докато растат.

Благоприятни дни – 20, 21
Бъдете внимателни – 16, 17


Рак – Тази седмица може да се почувствате по-смели и уверени от обикновено. Утвърдете се по възможно най-позитивния начин. Трябва да мислите за други източници на доходи освен тези, които получавате от настоящата си работа. Този период също поставя силен акцент върху семейните грижи. Работните интереси ще бъдат на второ място след нуждите на близките ви за известно време и трябва да им обърнете голямо внимание. Укрепване на състоянието на имунната система по различни начини, води до увеличаване на физическата активност.

Благоприятни дни – 22
Бъдете внимателни – 18, 19


Лъв – Добре е да се отнасяте към всяка напрегната ситуация дипломатично и да избягвате отбранителна нагласа, за да се успокоят нещата бързо. Ако изпитвате известно объркване, отделете време да помислите. Поддържайте оптимистично мислене, доколкото е възможно, защото без значение пред какви предизвикателства сте изправени, те са временни и се основават повече на лични страхове. Въпреки че е добре да бъдете спонтанни и да следвате сърцето си, внимавайте какви могат да бъдат възможните резултати от вашите действия.

Благоприятни дни – 16, 17
Бъдете внимателни –20, 21


Дева – Още в началото на седмицата ще бъдете под влияние на енергии, които ще ви накарат да се почувствате нестабилни. Поради наличието на променливи условия, могат да възникнат в ежедневния живот закъснения и пречки, особено по въпроси, свързани с общуването. В резултат на това може да се почувствате изключително уморени и без желание за каквото и да е. Изключително важно е да се движите по течението, без да губите мотивацията си. Също така не забравяйте, че понякога е необходимо да се отдалечите от определени обстоятелства, за да ги видите по-ясно.

Благоприятни дни – 18, 19
Бъдете внимателни – 16, 17
Везни – В началото на седмицата, от една страна искате повече уединение, но от друга предпочитате нещата да са максимално леки. Емоциите ви може да са по-интензивни, така че е добра идея да поддържате балансиран подход и да не бързате. Ако забележите, че във вашата сантиментална област нещата не вървят според очакванията, може би трябва да промените подхода си. Разумно е да погледнете текущите обстоятелства и да видите дали е време за някаква промяна или не.

Благоприятни дни – 16, 17, 20, 21
Бъдете внимателни –18, 19


Скорпион – В началото на седмицата може да изплуват някои лични страхове и е добре да сте наясно, че това е временна ситуация, която ви подтиква да потърсите начин да развиете самочувствието си. Подхождайте към нещата постепенно, дайте си достатъчно пространство за напредък. Въпреки че се опитвате да постигнете баланс между сантименталната и професионалната област, определено напрежение от едната или другата страна може да ви попречи. От вас зависи да предприемете действия и да действате според вашите интереси и благополучие.

Благоприятни дни – 18, 19
Бъдете внимателни –20, 21


Стрелец – Тези дни ще бъдат предизвикателни за вас. Може дори да почувствате желанието да се изолирате от всичко и да се оттеглите във вътрешния си свят. Мнозина ще се почувстват малко самотни, измъчени от ежедневни копнежи. Тези във връзките ще преминат през труден период, когато ще се нуждаят от много сила, за да издържат. Отървете се от прекомерните любовни очаквания, защото позицията на планетите ви носи някаква провокация. Така че бъдете мъдри и спокойни, колкото можете. Ако партньорът ви ви нарани, не го приемайте твърде присърце. И това ще мине.

Благоприятни дни – 20, 21
Бъдете внимателни – 16, 17


Козирог – През този период излъчвате повече магнетизъм и другите естествено са привлечени от вас. Внимавайте да не разберете нечие отношение погрешно. В средата на седмицата се насърчавате да се съсредоточите повече върху личното си благополучие и да отделите време за отпускане и релакс. Ще бъдете малко по-инертни, що се отнася до общуването с всички, дори с партньора ви, при което ще бъдете обвинени, че го/я пренебрегвате. Това е следствие от пренасищане с хора и събития. Важно е да се чувствате добре. Може би постигате и някои лични цели.

Благоприятни дни – 22
Бъдете внимателни – 18, 19

Водолей – Ще има приемливи възможности за смяна на работата, но все пак бъдете търпеливи и не бързайте. Ще ви липсва дипломатичност в преговорите – работете върху това. Твърде късно ще забележите някои свои грешки. Ще бъдете отворени за нови преживявания. Лекотата на общуване и чарът ще ви донесат допълнителни точки. За свободните представители на знака би могло да се създадат условия за ново емоционално начало. За по-чувствителните хора е възможно безсъние.

Благоприятни дни – 16, 17
Бъдете внимателни –20, 21

Риби – Ще бъдете бързи в изпълнението на задачите и ще проявявате съобразителност в напрегнати ситуации. Не са изключени чести пътувания по работа или за удоволствие. Престоят на чист въздух и леките упражнения ще ви отпуснат най-добре. Не забравяйте да се помотавате, защото имате нужда от колкото се може повече забавления и щастливи хора около себе си. Дългосрочните връзки ще бъдат поставени на изпитание. Други може да изпитат капаните на романтиката и приключенията, базирани на страст.

Благоприятни дни – 18, 19
Бъдете внимателни – 16, 17