Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Най-точният седмичен хороскоп

Ретроградни планети, надежди, очаквания, мечти... Животът винаги успява да ни изненада. Но планетите никога не лъжат. Вижте какво означава тяхното разположение и как да реагирате.

Астро-аспекти


11 януари
Слънце секстил Нептун
Марс квадратура Нептун

14 януари
Меркурий ретрограден

16 януари
Слънце съвпад Плутон


Луна през седмицата се движи през знаците –Овен, Телец, Близнаци и Рак

Благоприятни дни за подстригване –10 (след 12:24ч ), 11 ( до 12:46ч), 12 (след 13:11ч), 13, 14, 15 (до 14:45ч) януари

Благоприятни дни за боядисване на косата – 10, 11, 12, 13, 14 (до 14:13ч), 15 (след 14:55ч) януари


„Луна без курс” - В периоди, когато Луната вече е направила последния си основен (мажорен) аспект, но все още не е преминала към следващия знак, е необходимо да се избягва стартирането на нови проекти и всякакви други работи, предназначени за бъдещето и развитието. Това са периоди на неефективност на Луната. Най-добрата стратегия в този момент е да не правите нищо - оставете всичко така, както е, не предприемайте нищо важно.

10.01. 09:24 - 10.01. 16:48
12.01. 21:40 - 13.01. 05:09
15.01. 04:23 - 15.01. 18:12






Овен
– Тази седмица може да се окаже малко критична за вас. Слънцето, Плутон и Венера са в квадратури спрямо вашия знак. Нещата може да се пропукат по шевовете. Личните отношения могат да бъдат истински проблем. Марс и Меркурий ще ви помогнат да се справите с предизвикателствата, но при условие, че запазите търпение и спокойствие. Отървете се от всичко, което пречи на напредъка ви. Направете това във всички области. Опитайте се да се отпуснете малко повече.

Благоприятни дни – 13, 14
Бъдете внимателни –10, 15, 16


Телец – Пет щастливи звезди светят на небето за вас тази седмица, скъпи Телци - Слънце, Венера, Юпитер, Нептун и Плутон образуват прекрасни аспекти към вашия знак. Прекрасни моменти на любов, ще ви изпълва чувство на щастие и гениални вдъхновения осигуряват страхотната атмосфера на добро настроение и вътрешна хармония. Трябва да сте обаче малко по-внимателни във финансово отношения. Меркурий може да ви накара да вземете грешни решения.

Благоприятни дни – 15, 16
Бъдете внимателни – 11, 12


Близнаци
– Вие сте непрекъснато в движение, мотивирани и изпълнени с енергия. Дължите енергийния си тласък на Марс, Меркурий и Сатурн. Гледайте да не се претоварвате. Когато изпаднете в лошо настроение, не го прехвърляйте върху другите и основно върху партньорите си. Вашият управител Меркурий е в благоприятна позиция към вашия знак. Всичко ще върви добре в бизнес и финансовите въпроси, но след петък, ще превключи на заден ход и тогава трябва да бъдете по-внимателни, особено по отношение на договорните въпроси.

Благоприятни дни – 10
Бъдете внимателни – 13, 14


Рак
– Изяснете си към кои цели трябва да се стремите. В работата си трябва да изисквате признанието, което отдавна сте заслужили. Намерете смелостта да се откажете от старото и да започнете да градите нови основи. В края на седмицата се препоръчва финансова предпазливост. Ако сте готови да захвърлите бронята си и да отворите сърцето си, можете дори да се влюбите. Ще имате подкрепата на Уран и Юпитер, докато Плутон е възможно да ви скрои някои гаден номер (предимно на родените през 3-тата десетдневка).

Благоприятни дни – 11, 12
Бъдете внимателни – 10, 15, 16



Лъв – Марс във вашия дом на любовта и творчеството, кара вътрешния ви огън да пламне. Ще бъдете приключенски настроени и ще търсите нещо ново и вълнуващо на всяка крачка. Меркурий ви поднася няколко добри идеи как да направите нещата по-добре. Вече можете да постигнете целите си много по-бързо и ще бъдете успешни в много области. Веднага разпознавате своите възможности и сте една крачка пред останалите. Обмисляйте внимателно всяко решение, тъй като някои от тях могат да имат голямо влияние върху бъдещето ви.

Благоприятни дни – 10, 13, 14
Бъдете внимателни – 11, 12


Дева – Седмица на много работни ангажименти и материални постижения за вас. Материалната страна на нещата ще бъде на първо място. Можете да очаквате успех и издигане в работата си и много други приятни неща – похвала от ръководството, повишение или увеличение на заплатата, бонус. Сега е подходящ момент за амбициозни планове, постижения и нови проекти. Ще бъдете изправени пред предизвикателство в областта на междуличностните отношения. Със Слънцето и Нептун в секстил има всякакви интересни неща, които да изживеете.

Благоприятни дни – 11, 12, 15, 16
Бъдете внимателни –13, 14


Везни –Очаквайте седмицата да бъде лесна, но не разчитайте само на това. В началото ѝ ще трябва да проявите вашата гъвкавост. Плановете се променят по пътя и колкото по-скоро се адаптирате към новата ситуация, толкова по-доволни ще бъдете. В средата на периода направете всичко възможно да бъдете миротворци, тези, които успокояват ситуацията. Направете всичко възможно да избегнете ненужните драми. В следващите дни ще бъдете затрупани от любовни и романтични събития. Отдайте се, бъдете креативни.

Благоприятни дни – 13, 14
Бъдете внимателни –10, 15, 16


Скорпион – Сега имате възможност най-накрая да изясните някои въпроси, които все още не са били приключени в миналото. Вие имате голяма полза от секстила между Слънцето и Нептун. Ще получите вдъхновения, които ще ви отведат по-далеч по определен въпрос. Успешно ще решите или завършите важно действие. Ще се почувствате като напълно преродени. Може да се очакват нови запознанства и преживявания в емоционалната сфера, а някой по-специално ще привлече вниманието ви.

Благоприятни дни – 15, 16
Бъдете внимателни – 11, 12


Стрелец
– Тази седмица Меркурий и Марс са вашите гаранти за идеи, сила и успех. Времето е подходящо да продължите напред с планове, които само сте отлагали пред себе си. Няма и следа от препятствия, всичко върви като по часовник. Паричните въпроси също могат да бъдат решени бързо. Марс ви подкрепя в самореализацията и ви изпраща положителни сили. Той е вашият идеален спътник. И вие последователно ще преминавате през дните с него и ще реализирате своите малки мечти. Тези, които имат тайни афери, има голяма вероятност да бъдат разкрити.

Благоприятни дни – 10
Бъдете внимателни – 13, 14


Козирог
– Слънцето се комбинира с Нептун в секстил и всичките ви действия вече са инстинктивни. Ще имате усещането, че сте на точното място в точното време. Останете на линия и не позволявайте на другите да ви разсейват. Под влиянието на тези енергии ще осъзнаете кое е добро за вас и кое не. Можете да очаквате положителен резултат от дадена ситуация. В тези дни звездите ще ви помогнат да вземете правилните решения за важни неща.

Благоприятни дни – 11, 12
Бъдете внимателни – 10, 15, 16


Водолей – През тази седмица ще бъдете увлечени по нови предизвикателства. Плановете и мечтите ще бъдат активирани и ще е време да реорганизирате живота за възобновяване или пълна трансформация. Организирайте се и ще се справите повече от успешно с всичко, което ви очаква. Сега се проявяват типичните ви черти на Водолея - вашата общителност, приятелският ви характер, вашата непринуденост, вашето слънчево излъчване. Емоциите ви ще бъдат силно раздвижени и най-вече ще почувствате творческа и сексуална енергия.

Благоприятни дни – 10, 13, 14
Бъдете внимателни – 11, 12


Риби – С изключение на няколко дребни грешки, всичко работи добре. Чувствате се в топ форма, в добро настроение сте и има моменти, в които можете да прегърнете целия свят. Дори ретроградната Венера не може да направи нищо срещу вашата поразителна сърдечност. Хората около вас ви виждат предимно срамежливи и резервирани, но вие сами знаете, че сте много дружелюбни, след като се отпуснете. В любовта това, което сте посели в миналото, сега ще се върне при вас.

Благоприятни дни – 11, 12, 15, 16
Бъдете внимателни –13, 14