Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Новата седмица сбъдва мечтите на Телеца. Любовни дни очакват Раците

Астро-аспекти

Седмица, в която емоциите ще влияят малко повече върху мислите, постъпките и действията от разума. Леко сгъстяване на напрежението във витасферата. Космическият прожектор хвърля светлина върху много въпроси. Възможни са в живота на много хора да се случат много неочаквани и непредвидени неща и събития - както хубави, така и лоши. Добре ще е да не бързате да вземате важни решения, променящи живота ви.

На 7 януари Слънцето е в секстил с Нептун.

На 8 януари Меркурий е в секстил с Нептун.

На 10 януари Слънцето е в съвпад с Меркурий.

На 10 януари има частично Лунно затъмнение в 21:11 ч. и Пълнолуние в 21:22 ч. в знак Рак.

На 11 януари Уран става директен.

На 12 януари Меркурий е в съвпад със Сатурн.

На 13 януари Меркурий е в съвпад с Плутон.



Сатурн е в съвпад с Плутон - На 12 януари се случва аспект на две от най-важните планети - Този аспект на дълбоката трансформация е глобален. Този планетарен дует се свързва с промяната в остарелите структури и създаване на нови и по-жизнеспособни. Засяга и политическите системи като цяло в различните страни. Нещата няма да се случват веднага, но промените са неизбежни и са вече на старта. Аспектът засяга не само политическите, но и икономическите условия. Съединението на Сатурн и Плутон е близо до затъмнението, което подчертава значението на събитията от това време и вероятността от сурови сценарии. Тази двойка може да предизвика стрес, сложни събития, понякога трагични.

Благоприятни дати за подстригване – 6, 7 (до 14:26ч), 12 януари


„Луна без курс” - В периоди, когато Луната вече е направила последния си основен (мажорен) аспект, но все още не е преминала към следващия знак, е необходимо да се избягва стартирането на нови проекти и всякакви други работи, предназначени за бъдещето и развитието. Това е така наречената „Луна без курс” или периоди на неефективност на Луната. Най-добрата стратегия в този момент е да не правите нищо - оставете го така, както е, докато Луната не влезе в следващия знак. С една дума, в тези часове не предприемайте нищо важно.

06.01. 14:06 - 07.01. 04:12
09.01. 00:17 - 09.01. 10:44
11.01. 01:59 - 11.01. 14:17



Овен – През седмицата ще бъдете по-сдържани от обикновено. Имате нужда да подредите мислите и чувствата си. Необходимо е да станете по-внимателни, организирани и отговорни. Подходящ момент да промените своите поведенчески стратегии и приоритети. В този период ще се нуждаете от повече търпение и самодисциплина, докато работите върху изпълнението на дългосрочните си планове. Вероятни са успехи в романтичните отношения. Благоприятно време за търсене на партньор. Ако вече имате създадени отношения, опитайте се да прекарате възможно повече време с любимия човек.

Благоприятни дни – 7, 8, 12
Бъдете внимателни – 9, 10, 11

Телец – Нужно е да се приспособите към променящите се обстоятелства. Така ще си върнете отново живота и самочувствието. Не пропускате добрите възможности, поемайте инициативи. Смелите решения, думи или дела привличат добър късмет и бързи пари. Нова серия от възможности се отваря пред мнозина в професионалната сфера. Може да започнат да се сбъдват мечтите ви, но постигането на успех изисква упорита и продължителна работа. Късметът като цяло ще ви придружава. Флирт, романтика и нови запознанства могат да бъдат изключително полезни за вашето емоционално състояние.

Благоприятни дни – 9, 10, 11
Бъдете внимателни – 6, 12

Близнаци – Звездите ви обещават спокойна и хармонична седмица. Вие ще бъдете изпълнени с творческо вдъхновение, което можете да реализирате в гардероба, в домашната обстановка или при възпитанието на децата. Трябва най-накрая да сложите в ред нещата си. Това е добър шанс да продължите напред. Не позволявайте на нищо да ви разсейва от вашите набелязани цели. Движете се с малки крачки, придържайки се към правилните действия. В отношенията ви съществува вероятност да възникне конфликт, който може да е както на битова основа, така и на междуличностна.

Благоприятни дни – 12
Бъдете внимателни – 7, 8

Рак – През седмицата все още може да изпитвате някакво вътрешно безпокойство. Заемате се с въпросите, които е трябвало да бъдат решени отдавна, но все са били отлагани досега. Тези дни ще сте сериозно заети с работа, ще трябва да се занимавате с голямо разнообразие от въпроси, задачи и да вземате отговорни решения в различни области. Нещата ще се случват спонтанно. Не е нужно да правите нищо специално, за да получите това, което искате. Периодът е благоприятен за любовта и партньорствата. Неочаквана приятна среща ще ви зарадва много и ще повдигне духа ви.

Благоприятни дни – 6
Бъдете внимателни – 9, 10, 11



Лъв – Вие сте в успешен период, в който можете да постигнете много във всички области на живота, само при условие, че наистина знаете какво искате. Нещата се развиват успешно в професионален план. Благодарение на стабилното финансово положение можете да се чувствате по-уверени. Важно ще бъде да възстановите реда в заобикалящото ви пространство. Като поставите нещата в ред, ще се почувствате по-добре. Магията на въздействието ви върху другите е изключителна. Въпреки това, на вътрешно ниво кипят термоядрени емоции и които трябва да укротите. Личните взаимоотношения преминават през етап на формиране и зависи от вас как ще се развиват в бъдеще.

Благоприятни дни – 7, 8
Бъдете внимателни – 6, 12

Дева – Една продуктивна седмица ви очаква. Изградете работата си така, че всичко да функционира като по часовник. Най-важното е да планирате всичко предварително и да го следвате неизменно. Може да се заемете с нови проекти. Един разумен подход към нещата може значително да намали вероятността от грешки, които бихте допуснали поради бързане. Не чакайте любимият човек да се досети за желанията ви и да поеме реализацията им в своите ръце. Предприемете инициативата вие. Вие сте общителни и приятни. Ще имате много срещи с приятели и познати, планирани и непланирани.

Благоприятни дни – 6, 9, 10
Бъдете внимателни – 7, 8

Везни – Включете се активно и с пълна сила в изпълнение на работата си. Залогът за успех са решителност и енергичност. Гледайте по-леко на всички ситуации, които възникват, вместо да се захващате с техния анализ. Не бързайте да правите прибързани изводи, само въз основа на интриги и клюки. Не си усложнявайте живота, живейте за мига. Ако се притеснявате за работата, всичко ще се нареди и може дори да бъдете в по-добра позиция, отколкото преди. Венера ви гарантира добро прекарване на времето, много романтика и възможности за почивка и релаксация, от които разбира се, трябва да се възползвате.

Благоприятни дни – 7, 8, 12
Бъдете внимателни – 9, 10, 11

Скорпион – Вашите амбиции и желание за самореализация ще започнат да се увеличават. Ще имате не само достатъчно мотивация, но и енергия, за да постигнете целите си. Можете да разчитате на успех в делата си. Тези, които се занимават с бизнес също. Постарайте се служебните проблеми да не нарушават личния ви живот. Не се опитвайте да убеждавате и да доказвате вашата правота пред никого, даже пред началника си. Няма да позволите на никого да се намесва в живота ви, което е страхотно, но го правете тактично. Старайте се да намерите общ език с близките ви.

Благоприятни дни – 9, 10, 11
Бъдете внимателни – 6, 12

Стрелец – Това е спокоен период за вас. Седмицата изисква завършването на недовършената работа. Периода ще ви донесе нови цели и нагласи. Отделете повече внимание на професионалните си отговорности. Време е за търсене на нови начини за печелене на пари. Мнозина ще се окажат пред избор за нов път на своята кариера. Бъдете крайно внимателни с финансите си. Избягвайте състояние на преумора. Благоприятен период за вас да се забавлявате. Намерете време да се поглезите, да релаксирате с приятели, да излезете на кафе.

Благоприятни дни – 12
Бъдете внимателни – 7, 8

Козирог – Ще имате много работа, при това най-разнообразна, така че една от основните задачи на тази седмица е да изберете най-важните приоритети, както и нещата, които могат да бъдат отложени. Ще си вършите съвестно работата и ще се стараете всичко да е безпроблемно. Перфекционизмът ви ще донесе добри резултати. Но през уикенда се препоръчва да се отпуснете в приятна копания или със семейството, за да възстановите енергийните запаси. Възможността да бъдете с близки хора трябва да се използва максимално: прекарвайте повече време с партньора си, разхождайте се с децата си, идете на шопинг.

Благоприятни дни – 6
Бъдете внимателни – 9, 10, 11

Водолей – Дипломатическият подход към хората и ситуациите ще ви изведат на предни позиции и ще можете да постигнете много повече, отколкото с каквито и да било други средства. За да не станете жертва на измами, бъдете внимателни и не избързвайте в решенията си. Звездите ви предупреждават да не смесвате любовните отношения с чисто приятелските! Вие сте обречени да се понесете на крилете на вдъхновението, да обичате, да се забавлявате, да забравите за досадните проблеми. Приемете живота си като театър, където можете да блеснете с вашите актьорски таланти, да станете режисьор на красив сценарий, да се превъплътите във вълнуваща роля и да бъдете щастливи!

Благоприятни дни – 7, 8
Бъдете внимателни – 6, 12

Риби – Ключовата тема на седмицата са материални постижения, натискане на работните педали, проява на упоритост и постоянство. Желателно е да не се обезкуражавате и да не изпадате в самосъжаление. Търсете във всичко положителната страна. Някои от плановете ви може да бъдат нарушени от непредвидени обстоятелства, но ще имате възможността да ги реализирате малко по-късно. Засилва се вашата проницателност. Вътрешният глас ви казва на кого можете да се опрете в труден момент. През този период избягвайте кардиналните промени, в която и да е сфера на своята дейност. В любовта се препоръчва да бъдете по-предпазливи, внимателно да опипвате почвата.

Благоприятни дни – 6, 9, 10
Бъдете внимателни – 7, 8

Четете още: Седмичен любовен хороскоп за всички зодии