Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Опозиция Слънце-Нептун – за какво да внимаваме

В първите часове на 17 септември се оформя точната опозиция между Слънцето в Дева и Нептун в Риби. Влиянието от този аспект може да се почувства, както предните дни, така и още няколко дена след това. Обърнете внимание в какво трябва да бъдете по-внимателни.

Слънцето представлява нашата идентичност и жизненост. Нептун управлява нематериалния, неуловим и духовен свят. Този планетарен транзит ни прави много емоционални, изпълнени с фантазии, податливи на чуждо влияние и по този начин лесни жертви на измама. Състоянието на нервност, причинено от най-различни причини, като цяло може да ви разстрои. Може да настъпи леко объркване в живота и да попаднете в двусмислени ситуации. Мнозина могат да усетят умората и суровостта на живота повече от останалите хора. Възможно е да се чувствате по това време несигурни и разочаровани. Ако самочувствието е наранено, човек може да почувства необходимостта да задуши негодуванието с помощта на наркотици и алкохол.

Да се избягват прекалените развлечения, любовни удоволствия, пиене на алкохол, хазарт и неразумни спекулации понеже могат да донесат както незабавни загуби, така и такива, които да повлияят на състоянието на делата в бъдеще.
Избягвайте участие в светски събития, както и всякакви пътувания. Бъдете внимателни по пътищата и с превозните средства. Трябва да бъдете внимателни и когато говорите с непознати.

По-добре е да отложите всякакви прояви на бизнес и търговска дейност. Това важи особено за правенето на планове, контактите с непознати, сключването на сделки. Пазете се от измама от страна на бизнес партньори, но и вие спазвайте максимална честност!

Поради нарушения на водния метаболизъм в организма, може да се влоши състоянието на пациенти с бъбречни заболявания, хипертония и диабет.
Разходките по вода с лодка могат да бъдат опасни, а обикновените водни процедури могат да бъдат вредни. По-добре е тези дни да се намали приема на течности, особено за бременни жени. Възможно нежелано зачеване. Силна склонност към неврози. През този период лекарствата трябва да се използват стриктно по лекарско предписание, като по време на приема на лекарства трябва да се избягва приемане на алкохол и други опияняващи и наркотични вещества.

Отношенията с любим човек и със семейството могат сериозно да пострадат. Причината може да бъде както измама/изневяра от едната или другата страна, така и заблуда в чувствата. Може просто да настъпи охлаждане и разочарование.

За предпочитане е да се прекара времето в уединение, да се намали контактуването, особено по-чувствителните и податливи на влияние и внушения натури. Отслабената защита може да привлече нечестни хора, които ще се опитат да се възползват от вашата доброта и състрадание. Освен това измамници, шарлатани и други ще се опитат да ви продадат неща, които изобщо не ви трябват или са с фалшиво качество.

Хубаво е да се направи медитация. Хората с по-високи вибрации биха могли да се настроят към духовните измерения на съзнанието и да получават информация от духовни нива. Също така е добър момент да развиете своята творческа, духовна природа и милосърдие.