Друга мисъл форма, възпрепятстваща отношенията между двата пола се явява печата за самота. Някои специалисти считат проблема за самота като родово проклятие наложено отвън, но трябва да се различава от венеца за безбрачие.

Формата за печат за самота има друга структура. Половината от нея се разполага в астралният и менталният план по равни части, а една трета- в ефирният план. Останалите части се разполагат във висшите астрални и висшите ментални планове. Тази мисъл форма блокира менталната и емоционалната сфера на живота. При това, ако при човек с венец за безбрачие блокировката в любовните дела възниква в началният етап на създаване на отношения, то при човек с печат за самота блокировката възниква на етап на задържане на тези отношения.

Човек с печат на самота може да бъде сексуално привлекателен и да има достатъчно много любовни контакти, но всички тези контакти остават само отделни епизоди и в края на краищата той остава сам. Любовта не може да се задържи за дълго при тези хора, тя постепенно си отива от тях както водата изтича измежду пръстите на дланите, колкото и силно да се стараят да я задържат.

Печатът за самота е, когато отношенията с противоположния пол не се получават, никой не ви обръща внимание, а за венеца за безбрачие говорим тогава, когато сте интересни за партньора и се завързват отношения за известно време, но по нататък съвместният живот не се получава и до женитба не се стига. Снемането на проклятието веднага се връща при този, който го е изпратил. Понякога това са близки роднини.

Счита се, че ако в рода е имало мъж или жена, които са предали своята любов, не са оценили изпратеният им велик дар, то проклятието се предава до дванадесето коляно. Членовете на такъв род практически са лишени от възможността да създадат щастливо семейство. В такъв случай трябва да се работи с кармата на рода, да се отслужи молебен за снемане на родовото проклятие и молебен за изобилие и процъфтяване на родовото дърво.

Още подробности и как да снемете тези възбрани ще научите от книгата "Астрология на съдбата".