Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Повече действия и по-малко думи днес

В 03:46ч Луната преминава от знак Риби в Овен. Девиз: „Повече действия и по-малко думи!” Когато Луната преминава през този знак, тя внася емоционален порив, потребност от активни действия. Нашите инстинктивни реакции се ускоряват. В настроението ни има напор на чувства и нетърпение да действаме. Добро време да се преодолее страхът, безпокойството от правенето на нещо за първи път. Прекрасно време за обучение в бойни изкуства. Но правете го предпазливо, за да не получите някоя травма. Особено пазете очите и главата. Вместо да подходите към проблема отстрани, атакувайте го с главата напред. Ако ви обхване справедлив гняв, то Луната ще ви даде кураж да защитавате справедливостта. Тя ще ви вдъхнови да се борите. Включвайки се в борбата винаги е рисковано, но понякога води до промени към по-добро. Бързите и кратки дела са за предпочитане пред дългата и скучна работа. Може да организирате парти. Овена дава непобедима енергия и вярата, че всичко е възможно. Но може да се появи вътрешно нетърпение, раздразнение, прибързаност и непредпазливост в действията, което да доведе до спорове и кавги. Не се препоръчва: никакви оперативни намеси в областта на очите и главата, визитата при стоматолога и фризьора да се отложат за друго време. Да се избягва приемането на голямо количество алкохол, силен чай и кафе. Най-добре да се заменят със сокове и чиста вода. Много внимателни бъдете на пътя в ролята независимо дали на пешеходец или шофьор. Внимавайте при работа с остри предмети, взривни вещества и огън.

За 12-и лунен ден, който продължава до 15:30ч. може да прочетете в материала от предния ден. Поискайте правилно от Висшите сили и ще ви бъде дадено! Да няма в искането ви егоистични мотиви, да не е във вреда на друго живо същество. Помолете се и за близките си.

Здраве - В медицинско отношение денят е подходящ за изчистване на горните дихателни пътища, сърцето и белите дробове, може да се вземат отхрачващи средства. Да се употребява по-малко груба храна и повече вода. Соковете са препоръчителни, с изключение на ябълковия. Той е противопоказен при натоварване на сърцето.

Сънища - Сутрешните ви сънища са пророчески. Може да им се доверите. Силите на злото не могат да проникнат във вашия сън, така, че всичко, което сънувате е продиктувано от светлите и приятелски настроени към вас сили.

13-и лунен ден започва от 15:30ч и продължава до 16:06ч на следващия ден. Добре се усвоява нова информация, четете книги, позволяващи по-добре да разберете себе си и света. Могат да се появят стари проблеми. Отнесете се към тях спокойно, без да нервничите. С решаването на проблема, вие ще придобиете нови сили за нов живот. Денят ще ви помогне да се отървете от бремето на миналото.

Здраве - Магически ден. В него се извършват процеси по подмладяване на организма. Употребявайте полезни средства, сега се усвояват великолепно. Енергията, кръвта, полезните вещества добре циркулират в организма. Уязвими са стомаха и панкреаса. Не е добре да гладувате и да постите.

Красота – Направете масаж на лицето с благородния камък жадеит. Китайските императори и придворните дами също са го използвали. Спомага за запазването на гладка и лишена от бръчки кожа. Камъкът трябва да бъде със заоблена форма. Масажът се започва от върха на носа и се придвижва нагоре до вътрешните ъгли на очите. Оттам слиза вертикално надолу, подминават се краищата на устата, докато се стигне до челюстта. После се свива по посока на средата на челюстта и се спуска вертикално надолу към шията. Втори етап започва от предната страна на ушната мида и се слиза вертикално до задната част на челюстта. Оттам се свива към средата на челюстта и отново се спуска вертикално до шията. Препоръчва са да се правят тези движения по 10-15 пъти на ден.