Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Пълнолуние в Близнаци на 8 декември: Ще се изправим пред съдбата си, време е да запишем желанията си

На 8 декември имаме пълнолуние в знак Близнаци, което е известно още като студено пълнолуние или пълнолунието на дългите нощи, тъй като сме във времето на годината, когато в нашето полукълбо часовете на тъмнината далеч надхвърлят тези на светлината.

Това пълнолуние носи известна двойственост, но като цяло декември предлага някои прекрасни вибрации, за които трябва да се настроим и да им се насладим. Знакът Близнаци е представен от двама близнаци: единият близнак е смъртен, другият безсмъртен, означаващи баланса между физическото и духовното. Въз основа на посланието на това пълнолуние е важно да се обърне внимание и на двата свята, а не да се отричат или да се поставят един над друг.

Пълнолунието в знак Близнаци е много силно пълнолуние, подкрепено от съвпада на Луната и Марс. Марс изпълва пълнолунието в Близнаци със специална енергия, такава която ни дава дързост и дух на действие, силно желание да поемем инициативата, да се възползваме от всеки момент, за да изпълним желанията на душата и мечтите си точно сега, още преди да навлезем в новата година. Ретроградното присъствие на Марс в този аспект може да ни изведе на преден план в живота ни лице в лице със съдбата ни, с определени събития, предопределени да се случат. Поддържането на спокойствие, емоционален баланс, дипломатичност в нагласите ни ще бъде много трудно.

Знайте, че това пълнолуние хвърля светлина върху решенията, които търсите, просто трябва да поддържате отворен ума си и да се доверите на това, което се показва. Тъй като нашата перспектива се разширява, ние сме в състояние да се отворим за повече възможности, повече решения и по-добри начини за виждане на нещата.

Пълнолунието се формира от противоположностите на Слънцето в Стрелец и Луната в Близнаци, затова се активира оста Близнаци-Стрелец, ос на познанието, в която волята (Слънцето) се бори с емоциите (Луната) и ние трябва да намерим повече от всякога баланса на това, което мислим и чувстваме. Този аспект изисква от нас да прилагаме комуникация за разрешаване на конфликтите с другите, за създаване на баланс между нас и другите, между нашите нужди и техните нужди, но също така изисква от нас да бъдем справедливи към себе си и към другите. Силно подкрепя изцелението на нашите взаимоотношения чрез прошка, но също така и за решаването на нашите проблеми с действия, документи, процеси, особено когато са настъпили грешки и погрешни преценки.

Това пълнолуние бележи проявата на собствения ни вътрешен инстинкт, като по този начин е важно да се опитаме да постигнем баланс между нашата вътрешна истина и истината за външния свят, като приемем единството, защото всичко е свързано с цялото.

През този период е важно да се настроим към мислите си и да ги осъзнаем. Упражненията за осъзнатост, медитацията могат да бъдат много добра помощ по време на периода на съзнателна интровертност, особено ако искаме да се съсредоточим върху определена цел. Нека се вслушаме в интуицията си.

Това Пълнолуние е чудесно за балансиране на енергиите на даване и получаване в живота, така че помислете какво можете да дадете и след това се отворете за получаване! Днес е и точният ден да запишем желанията и целите си.