Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Първият зимен метеорен поток дойде: Време е за този специален ритуал, който ще сбъдне желанията ви

Първият зимен метеорен поток, един от най-ярките и красиви метеорни потоци Геминиди, ще ни подари незабравима гледка през декември, ако времето е ясно.

Метеорният поток Геминиди, който действа от 4 до 17 декември, превъзхожда всички други метеорни потоци, включително августовските Персеиди, по броя на "падащите звезди". Пиковата активност е на 13–14 декември.

В пика на активност можете да видите повече от 100 – 150 красиви метеора на час, което прави относително ниската им скорост особено ярка.

View post on Instagram
 

Можете да наблюдавате метеорния поток Геминиди в безоблачно време от всяка точка на Земята, но жителите на Северното полукълбо ще видят по-цветен спектакъл.

В края на 20 век в съзвездието Близнаци е открит метеорният поток Геминиди - радиантът на този мощен метеорен поток се намира близо до ярката звезда Кастор.

Метеорният поток Урсиди е последен за годината, активен е от 17 до 26 декември. Максимумът на този поток ще бъде около 00:00 ч. българско време в нощта на 22 срещу 23 декември.

От около 28 декември до 12 януари е обичайното време на още един метеорен поток, при това един от най-активните – Квадрантиди. За 2023 г. неговият максимум ще настъпи на 4 януари около 5:40 ч. българско време.

Техника за изпълнение на желания
Наблюдаването на падащи звезди е красиво и вълшебно зрелище... Без нужда от телескоп можем да видим десетки ярки следи в небето, идващи от астероиди и комети. Ако не можете да наблюдавате метеорния поток, може да визуализирате такъв. Независимо дали можем да визуализираме метеорния поток, неговата енергия ще се усети в нас. Поради тази причина, това е идеална нощ за прочистване на лошите енергии и за сбъдване на най-съкровените ни желания...

За целта се препоръчва да изпълните прост ритуал: На лист бяла хартия трябва да нарисувате звезда с опашка, а на опашката да напишете желанието, което искате да ви се изпълни.

Нарисувайте толкова звезди, колкото желания имате. След като пожеланията са написани, трябва да сгънете листа, да го поставите в плик и да го вземете в ръцете си... Гледайки към небето, трябва да помолите звездите да помогнат желанията ви да се сбъднат. След това трябва да държите плика на място, където никой не може да го вземе, и да го оставите там до изпълнение на желанията ви или до следващия метеорен дъжд, когато можете да подновите ритуала.

Ритуала може да се прави по време на звездопада или в дните на самия пик на метеорните потоци.