Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Растенията на Лъва, които помагат при сърдечни несгоди и проблеми

Лъвът се смята за цар на животните, затова под неговият знак се намират и кралските растения. Повечето от растенията, които се управляват от този знак са много красиви цветя. Те са взискателни към условията, в които живеят. Огненият Лъв се управлява от самото Слънце, което означава, че всичките му растения са взискателни към слънчевата светлина.

Лъвът е ярък, огнен и царствен знак, който се управлява от самото Слънце, затова към него принадлежат най-ярките и високи градински цветя - божур, слънчоглед, ружа, рудбекия, амарант, кала, гардения, китайска роза, астилба, кохия, дигиталис (напръстник), астра, хелениум, хибискус, аблен, анжелика, лилия, лупина, маргаритка, папрат и други. Царят обича да се извисява над всички, затова и към този знак се отнасят ябълката, крушата, сливата, вишната, прасковата, морски зърнастец, орех, бадем, хвойна.

Царственият Лъв не допуска никого твърде близо до себе си, затова и между дърветата трябва да има повече разстояние. Някои растения на Лъва имат опасен способ за защита – шипове, като сливата например. Розата също принадлежи към Лъва, тъй като и тя е царица на цветята.

Лъвът обича да бъде забелязван, ухажван, затова е много важно мястото, на което се отглеждат неговите растения, за да бъдат здрави. Например розата, която е посята далеч от погледите, скоро ще подивее и ще се изроди, в сравнение с тази, която расте пред дома.

Растения под знака Лъв са необходими да присъстват у дома или на работното място в офиса. Всички растения на Лъва са най-полезни първо за хората, родени под този огнен знак, после и за останалите. Лъвът е знак на творчеството, любовта и радостта, затова растенията на Лъва до голяма степен се явяват източник на вдъхновение.

Можете да отглеждате всяко едно от растенията от този знак у дома като талисман за успех, творчество и щастие в любовта. Тези цветя имат мощна енергия, която нормализира емоционалния фон в дома, привлича благополучие, финанси и щастие в семейството. Растенията на Лъва освен, че поддържат емоционалния и физическия тонус, пречистват енергията на атмосферата около себе си.

За лекарствени цели растенията на Лъва могат да бъдат приемани като лечебни средства, въздействащи на сърдечно-съдовата система. Например, ябълките помагат при атеросклероза и при хипертонични болести; слънчогледа помага при някои сърдечни заболявания; плодовете на морския зърнастец лекуват атеросклероза; напръстник регулира дейността на сърцето при нарушено кръвообръщение, при проблеми с клапаните, аритмия, хипертония; хибискусът стимулира работата на сърцето, добре е да го имат у дома хора със сърдечни заболявания и ниско кръвно налягане.

Освен това, растенията на Лъва помагат да се справим със сърдечните мъки, по-леко да се преживеят последствията при любовна раздяла. В някои старинни книги за магически ритуали са описани любовни рецепти с използване растенията на Лъва, особено ябълките.

Всеки, който иска да развие у себе си творчески способности, да се научи по нестандартен начин да излиза от затруднени ситуации, да бъде творец в своята област, да преодолее сърдечните несгоди, е добре да има в себе си талисман от растенията на Лъва. Например, може да носите в джоба на дрехите си семена от слънчоглед, изсушени листа или пъпка от роза и т.н.

Слънцето, което управлява знак Лъв, символизира Бога Отец. Растенията на Лъва, например розите, се използват при медитация за привличане на божествена енергия. Талисман от растенията на Лъва са полезни и за тези, които смятат, че Бог ги е изоставил и се чувстват нещастни, песимисти и унили.