Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Седмичен хороскоп за всяка зодия

Астро-акценти

Започва продуктивен творчески период, подходящ за ново начало. Вече може да стартирате нови проекти и да предприемете важни стъпки. Подходящо време за започване на колективни, социално значими или иновативни проекти, за присъединяване към общности, клубове по интереси. Това е добро време за началото на промените в живота, за промяна на работата или за започване на професионална дейност. На растяща Луна хората стават по-любезни, внимателни и общителни, по-лесно се стига до договаряния и споразумения. На повърхността могат да изплуват нови разкрития по стари проблеми, да се разплетат интриги и заплетени случаи, които да станат достояние на общественото мнение.

На 4 февруари в 00:30ч планетата на любовта Венера влиза в знак Козирог, където ще остане за кратко - до 1 март. За връзките това означава повече стабилност и нарастваща отговорност между партньорите. Взаимоотношенията ще придобият по-прагматичен контекст.

На 4 февруари в 23:05ч е новолуние в знак Водолей. Въпреки, че все още се усеща влиянието от негативният аспект на Марс с Плутон, енергията на новолунието е позитивна. Това е добро време за проекти в областта на медиите, на образованието, за стартиращи фирми, за връзките с обществеността, сътрудничество с чуждестранни партньори и фирми, в сферата на информационните технологии, в научните изследвания, в областта на иновациите във всички области.

Въпреки че на 8 февруари ще е секстилът на Слънцето с Юпитер, благоприятното влияние от аспекта ще се усеща през цялата седмица. Благоприятно за развитие и разширение на бизнеса, за всякакъв вид интелектуална, издателска дейност, за стартиране на нови бизнес проекти и всичко от горе изброените действия.

Също така на 8 и 9 Меркурий ще бъде в секстил последователно с Марс и Уран. Благоприятно време за умствена работа, за учене. Възможни са научни открития, нови изобретения. Могат да се родят нови и оригинални идеи. Конструктивен период за разработване на бизнес стратегии.

На 10 февруари Меркурий преминава в знак Риби, където ще се подготви за ретроградното си движение през март и поради това остане по-дълго в този знак – до 17 април.

Благоприятно време за подстригване – 5, 6, 8, 9, 10

Луната се движи на празен ход и в това време не трябва да се предприема нищо ново и важно, не се сключват договори, не се правят предложения, не се купуват скъпи покупки.

06.02.2019 02:00 - 04:03
08.02.2019 01:14 - 16:35

Овен – Започва една много продуктивна седмица, в която ще имате много работа. По различни причини ще трябва да работите усилено. Избягвайте конфликти с ръководството в тези дни.
Бъдете умерени и търпеливи, крачейки по пътя към целта и не позволявайте нищо да ви отклонява от нея. Овладявайте емоциите си и не избухвайте. Наложете си умереност, такт и спокойствие. Мнозина от вас могат да имат проблеми със синусите. Нараства вероятността от травми. В личните ви отношения са възможни да се появят разногласия поради различия в мненията и желанията. Комуникацията ви няма да бъде лесна. Свободните представител на знака ще осъзнаят, че преследват невъзможна любов.
Благоприятни дни- 4, 5
Неблагоприятни дни- 9, 10

Телец – Седмицата ще бъде плодотворна за мнозина. Ако не бързате, обстоятелствата могат да се обърнат във ваша полза. На работа ще трябва да проявите повече гъвкавост и добра комуникация, така че всичко да е наред. Някои ще трябва да се приспособят към нови хора, към които трябва да проявите толерантност, за да вървят нещата добре. Ако се получат недоразумения, побързайте да ги оправите с един цивилизован добър диалог. Максимално използвайте времето си, не губете ценни минути с излишни неща (задачи). Някои ще се почувстват самотни през следващите дни, въпреки че сте заобиколени от хора. Идеалното време е да направите малко романтично бягство, да предприемете пътуване с партньора си, за да прекарате известно време заедно и да разпалите отново пламъка на любовта.

Благоприятни дни- 6, 7, 8

Неблагоприятни дни- 4, 5

Близнаци – Енергиите на Вселената ще ви подкрепят и работят във ваша полза. Съдбата ще е благосклонна към вас и в личен, и в професионален план. Не пренебрегвайте отношенията с колегите си. Проявете нужното внимание и не се дръжте пренебрежително към никого. Като цяло атмосферата в работната среда ще бъде много добра, което ще ви позволи да работите спокойно и да увеличите постиженията си. Намерете време и излезте и се забавлявайте. Звездите ви насърчават да живеете живота, който искате и да проявите истинската си същност. Не е добър момент да се изолирате и да оставате дълго сами - търсете комуникация с партньора си и с близките си. Общувате с лекота и поради това ще осъществите нови запознанства с интересни хора, които ще повлияят върху начина ви на мислене и ще ви заредят с положителни емоции.
Благоприятни дни-4, 5, 9, 10
Неблагоприятни дни- 6, 7, 8

Рак – Седмицата ще бъде с положителен знак за вас. Ще бъдат открити нови възможности за развитие. На работа ще бъдете по-креативни и готови да изпробвате нови неща. Афери, необмислени постъпки, излишни разходи - не допускайте да се въвличайе във всичко това. Тези, които са безработни, имат добри шансове да си намерят работа. През периода ще имате доста разходи, затова внимавайте да не претоварите бюджета. Някои външни влияния могат да създадат конфликти в личните ви отношения. За тези, които са сами - Любовта е много близко и просто трябва да се отворите за възможностите, които възникват. Ако се налага, може да ги подтикнете сами. Може да възникне привличане към ваш колега и да се впуснете във флирт.
Благоприятни дни- 6, 7, 8
Неблагоприятни дни- 9, 10

Лъв – Започвате седмицата енергични и активни, заредени с енергия и оптимизъм. Появяват се нови проекти и нови предизвикателства. На работното място атмосферата е сравнително спокойна. Седмицата ще е благоприятна за разширение на контактите ви. Ще се радвате на хармонични и щастливи семейни отношения и доста положителни емоции, но и вие трябва да положите усилия за това. Звездите са подредени така, че ще имате една добра седмица в любовен аспект. Тази седмица тези, които са сами, ще имат шанса да срещнат любовта на най-неочакваните места. Мнозина ще се впуснат в любовен флирт на работното си място. В някои случаи ще бъде с лице на по-висока позиция или по-възрастно от вас.
Благоприятни дни- 9, 10
Неблагоприятни дни- 4, 5

Дева – Седмицата ще протече добре в общи линии. Редът, установяването на приоритети и дисциплина ще бъдат най-добрите ви съюзници в работата ви. Старайте се да съхраните добрите си отношения с колегите, да сте по-тактични и да цените качествата на другите. Може да почувствате известна скука и умора от ежедневието. Пазете се от претоварване. Добрите енергии укрепват отношенията ви с партньора. Отворете сърцето си и изразете чувствата си по ясен начин, тъй като звездите помагат на вашите взаимоотношения да се утвърдят и развият. Противоположният пол ще прояви интерес към вас, затова бързо се вземайте в ръце и се вкарайте в добра форма. Това е един добър стимул за вас и може да пожелаете да промените своя облик, за да изглеждате по-елегантни и ефектни.
Благоприятни дни- няма
Неблагоприятни дни- 6, 7, 8

Везни – Прекрасно ще ви се отдава само презентацията, затова общувайте, запознавайте се, договаряйте се. Може да почувствате, ако имате връзка, че е в застой. Бихте могли да направите нещо по въпроса, за да раздвижите нещата, да подготвите приятна изненада. Погрижете се да вкарате повече еротика в интимните си отношения. Тези, които са свободни и си търсят партньор, биха могли да започнат тези дни нова връзка. В астралната ви карта започва да се очертава дълбока любов, която е изпълнена със задоволство, стабилност и бъдеще. Трябва да бъдете много внимателни към сигналите, които Вселената ви изпраща, за да знаете как да действате в точния момент, а не да пропуснете любовта, която търсите.
Благоприятни дни- 4, 5
Неблагоприятни дни- 9, 10

Скорпион –Увеличават се оптимизма и жизненият ви тонус и това ще ви активира към действия и творческо само изразяване. Добро време, за да помислите за ново направление на дейност и нови изяви. Може да се наложи да направите неочаквани разходи, което малко ще ви изнерви. Основният проблем, който може да имате тази седмица по отношение на здравето е вашата нервност и стрес в определени ситуации. Опитайте се да се отпуснете и да приложите някаква техника за релаксация, която да възстанови душевното ви равновесие и да възвърне енергията ви. Силата на страстите ви малко е поутихнала. Любимият човек усеща, че сте станали по-меки и ще поиска да се сближите. Сега трябва да се въздържате от прекомерна емоционалност и да се наслаждавате на моментите на нежност.
Благоприятни дни- 6, 7, 8
Неблагоприятни дни- 4, 5

Стрелец – Седмицата ще е изпълнена с много динамика и приятелски срещи. Използвайте удачните обстоятелства около себе си. Не избързвайте в нищо и правете всичко с удоволствие. Трябва да сте много внимателни към документите, които подписвате през следващите дни. Лунното влияние ще ви даде яснота по проектирането на някои въпроси като връзка, пътуване, почивка или друго. Мислете обаче, преди да действате и не забравяйте, че начинанията ви е добре да са предварително планирани, а не импулсивни. Ще имате добра комуникация с любимия човек и ще планирате нещо съвместно. Добър период за романтизъм и любовни изненади.
Благоприятни дни-4, 5, 9, 10
Неблагоприятни дни- 6, 7, 8

Козирог – Тази седмица енергиите са добри за вас. В много отношения вашето благосъстояние ще зависи от разума, упоритостта и компетентността ви. Желателно е да посветите понеделника на приключването на натрупаната работа. Във вторник и сряда не би трябвало да планирате нищо ново. Пред себе си имате добри алтернативи за действие. Не губете вяра в доброто, което ви очаква. Трябва да поемете отговорност за връзката си и да започнете да обсъждате някои висящи въпроси между вас и партньора ви. Тези, които са още сами, имат време за размисъл, в което трябва да решат дали искат да започнат сериозна връзка с този човек, от който наистина се интересуват или да продължат свободния и необвързващ начин на живот.
Благоприятни дни- 6, 7, 8
Неблагоприятни дни- 9, 10

Водолей – Тази седмица ще трябва да покажете гъвкавост на ума, максимален такт и съобразителност. На работното място ще проявите интелигентност и находчивост, които няма да останат незабелязани от ръководството. Погледнете философски на положението, не прекалявайте с натиска върху другите, добре е в малките неща да отстъпвате. Във вторник бъдете особено внимателни към своето обкръжение, има вероятност да намерите нов приятел или да си създадете нов враг - всичко зависи от вас. Интересите ви могат да ви отведат в нова посока. Нека обстоятелствата ви направляват, а не вие тях. Препятствията, които ще срещнете ще изискват бързата ви реакция. Следвайте инстинктите си и всичко ще бъде наред. Възможностите за нова връзка са отворени пред вас.
Благоприятни дни- 9, 10
Неблагоприятни дни- 4, 5

Риби – Предстои ви динамична и противоречива седмица. В началото на периода ще почувствате известна липса на интерес към изпълнение на вашите работни задължения. Леко понижение на енергията ви и жизнения тонус, поради което може повечето от вас да чувстват умора. Възможен е конфликт, загуба, неприятно събитие, които ще окажат лошо влияние върху самооценката ви. Душевното ви равновесие може да бъде нарушено. Пазете се от дребни инциденти, малки порязвания, изгаряния. Важните решения трябва да се приемат спокойно и без бързане, след претегляне на всички плюсове и минуси и внимателно обмисляне. Важна тема на седмицата за мнозина ще са взаимоотношенията в семейството и брака. Звездите ви съветват да дадете най-доброто от себе си.
Благоприятни дни- няма
Неблагоприятни дни- 6, 7, 8