Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Седмичен хороскоп за всяка зодия

Астро-акценти

През новата седмица Луната ще преминава през знаците Телец, Близнаци, Рак и Лъв.

На 13 март Слънцето прави секстил с Плутон – Добър период за лидери. Това време ни позволява да разберем корена на проблемите, да стигнем до същността им.

На 14 и 15 март Слънцето в съвпад с ретрограден Меркурий в квадратура с Юпитер – вижда се само общата картина, без да се обръща внимание на детайлите. Може да се вдъхновите от идея или проект, които изглеждат примамливо, но трудно ще се разбере сега колко енергия и ресурси действително са необходими за тяхното изпълнение. Оптимизмът е подвеждащ, нужно е повече предпазливост. Този аспект може да донесе нереалистични идеи и високи очаквания. Съществува риск от неправилно разпределение на средствата и неправилни финансови стъпки. Пазете се от вземане на важни решения.

На 14 март Марс прави тригон със Сатурн – изисква се организиран подход към всички текущи въпроси, за да се предотвратят пропуски. Сдържаност и направление на силите в правилното русло. Сега е моментът да се работи върху това, което изисква концентрация. По това време можете да постигнете стабилен напредък в текущите дела и започнатите проекти.

На 16 март Меркурий е в секстил с Плутон – прави мисленето по-проницателно.

Благоприятни дни за подстригване – 11, 12, 14 (след 11:09ч), 15 до (12:00ч), 16 и 17 март

Луната се движи на празен ход – нищо ново не се предприема, не се сключват договори, не се купуват скъпи покупки. Време за рутинна работа или почивка.

12.03.19 11:32 - 12.03.19 17:49
14.03.19 14:32 - 14.03.19 23:50
16.03.19 20:04 - 17.03.19 02:58

Овен – Влизате в благоприятен период за реализиране на вашите планове. Ще усетите засилване на енергията, настроението ще бъде оптимистично и дори донякъде приключенско. Това е добро време за самореализация. Въпреки това бъдете предпазливи. Повишава се вашата импулсивност. Краткосрочните проблеми ще бъдат решени бързо и без усложнения. Като резервен вариант винаги трябва да имате план „Б”. Седмицата може да ви се стори много дълга и уморителна. Но вие самите сте виновни за това, защото си поставяте твърде много задачи пред себе си, което понякога е просто невъзможно да се изпълнят. Ако в началото на седмицата в някои случаи ще чувствате вътрешни или външни ограничения, то от четвъртък нататък пътят за всяко начинание ще бъде отворен. В петък бъдете по-внимателни към всички обаждания и писма, можете да пропуснете нещо много важно.

Благоприятни дни – 13, 14, 17
Неблагоприятни дни – 15, 16

Телец – Марс засилва вашата упоритост и активност и прави лесно достижими вашите цели. Поведението ви ще бъде решително и в известна степен малко непредсказуемо. Вероятно в средата на седмицата ще имате желание да се изолирате за кратко от външния свят. Ще нарасне потребността от спокойствие и уединение, когато да можете да решите натрупаните проблеми, да помислите за живота си и бъдещите си планове, да правите любимите си неща. Това е изключително добро време за духовни практики. Звездите съветват да се съсредоточите върху здравето - старите заболявания могат да напомнят за себе си в най-неподходящия момент. Ако вече дълго време не отговарят на чувствата си, крайно време е да свалите розовите очила и да си потърсите по-достъпен субект. Вероятността за нова връзка е твърде висока. Използвайте всяка възможност, която ви се предоставя.

Благоприятни дни –15, 16
Неблагоприятни дни – 11, 12, 17

Близнаци – Седмицата ще изисква от вас упорита работа. Бъдете с повишено внимание, ако трябва да подписвате документи. Меркурий в квадратура и също в ретроградна фаза ще затруднява изпълнението на задълженията ви, но всичко трябва да приемате със спокойствие. Ще ви се открият интересни възможности. На мнозина от вас ще им се усмихне късмета и може да стане време на изпълнение на заветните ви желания. Външните обстоятелства ще бъдат във ваша полза. В края на седмицата може да изпитате леко неразположение. По-добре е да си почивате добре през почивните дни и да се разхождате на чист въздух. Венера в тригон ви съветва да се грижите за това как изглеждате. Външният ви вид трябва да бъде безупречен. Ролята на приятелите в живота ви нараства. Най-вероятно ще прекарате много време в общуването с близки хора. Като цяло, ще имате усещане за появата на нещо ново и позитивно в живота ви.

Благоприятни дни – 17
Неблагоприятни дни – 13, 14

Рак – Време е да приложите най-смелите си идеи. Звездите ви съветват да си поставите амбициозни задачи и да положите всички усилия за тяхното изпълнение. Без да правите това, няма да можете да разберете за какво сте способни. Ще се опитате да покажете на всички високо ниво на професионализъм. В петък и събота Луната ще изостри вашата чувствителност и интуицията. Семейството и децата ще бъдат вашата грижа през тази седмица. Проблемите свързани с близките ще изискват пълна концентрация. Ще имате възможност да създадете нови контакти, както и да внесете яснота в съществуващите. В началото на седмицата ще трябва да работите усилено и да имате повече търпение. Но през втората половина можете да си позволите да се отпуснете и да се забавлявате много. Нов човек може внезапно да нахлуе в живота ви, което ще донесе промени в емоционалното състояние.

Благоприятни дни – 11, 12
Неблагоприятни дни – 15, 16

Лъв – Седмицата ще бъде много продуктивна, а енергията ви ще се увеличи. В началото на периода ще можете да решите отложените по-рано въпроси или да направите това, което сте планирали. Ще проявявате неоправдан оптимизъм в някои моменти. Приемайте всичко с философско спокойствие. Всичко, което се случва в живота е логически резултат от решения и действия в миналото. Ще бъдете вдъхновени от добри новини. Венера ще ви помогне ловко да се отървете от някои от ангажиментите си. Не забравяйте да бъдете внимателни по време на изпълнение на домашните задължения, правене на ремонти, особено ако работите с остри инструменти или тежки предмети. Ако бързате, можете да се нараните. Възможни са проблеми с гръбначния стълб или ставите. Не вдигайте тежести и не се занимавайте с активна физическа дейност.

Благоприятни дни –13, 14
Неблагоприятни дни – 11, 12, 17

Дева – Седмицата ще бъде благоприятна и плодотворна. Професионалните проблеми ще бъдат решавани в спокоен ритъм. Време е да се заемете с всички изоставени дела. Препоръчва се да се обърне максимално внимание на спазването на мерките за безопасност при работа с машини, механизми и инструменти. Вероятността от производствени или битови наранявания нараства. Меркурий перфектно ще повлияе на вашите интелектуални способности. Това, което обичате да правите в свободното си време, ще ви даде много положителна енергия. Пазете здравето си – голяма е вероятността да се простудите и да отслабне енергията ви. Опитите ви да съблазните някого, когото харесвате, е малко вероятно да успеят. Възможно е да имате сериозни конкуренти в борбата за сърцето на своя любим човек и дори ако можете да привлечете вниманието му, ще трябва да се задоволите с втората роля.

Благоприятни дни – 11, 12, 15, 16
Неблагоприятни дни – 13, 14

Везни – Като цяло тази седмица е идеална за творческа работа. Ще бъде трудно да се концентрирате и ще трябва да внимавате да не правите сериозни грешки. Сатурн в квадратура ще ви мотивира да работите, както и ще ви помогне да откриете смисъла на това, което правите. Желанието да предприемете инициатива в делата може да бъде толкова силно, че няма да имате достатъчно търпение. А това може да доведе до безразсъдни действия. Опитайте се да проявите сдържаност и да не правите нещо, което би довело до необратими последствия. Втората половина на седмицата е по-благоприятна за делова дейност. Венера в тригон ще се погрижи да имате добро настроение през всичките тези дни. Ще радвате лицата от противоположния пол с вашия сексапил. Любимият човек може да стане по-активен в решаването на някои от вашите проблеми и вие да погледнете на него по нов начин. Възможно е чувствата ви да станат по-силни и по-ярки.

Благоприятни дни – 13, 14, 17
Неблагоприятни дни – 15, 16

Скорпион – Седмицата ще бъде доста интензивна. Слънцето в тригон ще ви дарява с благоприятното си влияние. Ще се разкрият нови възможности. Ще се случат някои събития, които не сте очаквали. Не позволявайте на никого да прехвърля задълженията си и грешките си върху вас. Луната в опозиция в понеделник и вторник може временно да приспи вашата бдителност. Втората половина на седмицата се развива успешно реализирането на вашите планове. Интимните ви желания могат да се засилят през тези дни. Ще бъдете както винаги очарователни, уверени в привлекателността си и ще събудите истински интерес у противоположния пол. Това е добро време да проявите фантазия в романтичната си връзка. Опитайте се да направите нещо приятно и незабравимо за любимия човек. За търсещите своите половинки, нека се оглеждат внимателно. Възможни са интересни срещи.

Благоприятни дни –15, 16
Неблагоприятни дни – 11, 12, 17

Стрелец – Като цяло седмицата ще бъде успешна. Ще се чувствате спокойни и уверени. Това е най-доброто време за завършване на вече започналата работа и да сложите в ред нещата си. Колкото повече енергия вложите в работата, толкова по-добри резултати ще получите. По-малко говорете, повече действайте. Помислете какво трябва да направите, за да получите това, което искате. Меркурий ще ви подскаже нови идеи. През следващите седем дни е много важно да не губите контрол над нещата. Разгледайте отношенията с хората и поставете точката там, където няма смисъл да продължавате. През първата половина на седмицата, вниманието на много от вас ще бъде съсредоточено върху семейните и домашните задължения. Отношенията с близките ще бъдат топли и приятелски. В почивните дни, идеалният вариант е да прекарате в приятна компания, да отидете на разходка или на кино. Страстта в любовните отношения може да се увеличи.

Благоприятни дни – 17
Неблагоприятни дни – 13, 14

Козирог – Тази седмица ще трябва да работите усилено. Ще успеете в делата, които изискват воля и търпение. Вие трябва да гледате две стъпки напред. Ще възникнат нови обстоятелства. Марс в тригон ще ви добави още енергия и ще окаже положителен ефект върху вашето състояние и самочувствие. Във финансовите дела се въздържайте от напразни рискове, инвестиции, теглене на кредити. Също така избягвайте излишни разходи, в противен случай можете да загубите много пари и да не получите нищо друго освен разочарование. Не е време да започвате нови проекти. Бъдете внимателни с отчетната документация. Потърсете решения на проблеми, които могат да възникнат в семейството. Ако в живота ви е имало преди спорни моменти или конфликти, тогава ситуацията постепенно започва да се подобрява. Не претоварвайте коленете и гръбначния стълб, съща така и главата. Избягвайте да се преуморявате и не рискувайте здравето си.

Благоприятни дни – 11, 12
Неблагоприятни дни – 15, 16

Водолей – През седмицата ще бъдете целеустремени и решителни. Ще бъдете пълни с енергия и сила. Не пренебрегвайте помощта на опитни хора: техните съвети ще бъдат безценни и ще ви помогнат. Не вземайте прибързани решения. Дистанцирайте се от онези, които носят само отрицателни емоции. Венера ще ви покровителства. Ще ви осигури спокоен и приятен живот. Бъдете тактични в общуването си към любимия човек, изразете желанията си не като заповеди, а като молби. Така по-бързо ще можете да получите това, което искате, без да нарушавате мира в семейството. Добре е да прекарвате повече време заедно. Пътувайте, забавлявайте се. Изпълнете съвместният си живот с максимално добри емоции и ярки впечатления. Точно сега можете да се влюбите лудо, особено ако сте Водолей от втора декада на вашия знак.

Благоприятни дни –13, 14
Неблагоприятни дни – 11, 12, 17

Риби – В началото на седмицата звездите ви съветват да помислите за себе си. Няма нищо лошо в здравия и умерен егоизъм, защото никой не може по-добре да се грижи за личното ви развитие и благосъстояние от самите вас. Сега е време да разкриете творческия си потенциал и за реализация на нови идеи. Емоциите се стабилизират. Слънце, Меркурий и Нептун във вашия знак ви мотивират към действие и ще ви донесат нови цели и нагласи. Може да се наложи да отделите много време за работа, да насочите усилията си към подобряване на професионалните умения. В средата на седмицата ви чакат много задачи и задължения. Не съсредоточавайте вниманието си върху дреболиите, а се концентрирайте върху най-важните неща. Старайте се да не вземате прибързани решения: първо помислете добре, после действайте. Втората половина на седмицата вероятно ще изисква да можете да намерите ефективни решения на практическите въпроси.

Благоприятни дни – 11, 12, 15, 16
Неблагоприятни дни – 13, 14