Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Седмицата носи пари за Близнаците и нови хоризонти за Водолеите

За седмицата ще е характерна повишена емоционална възбуда, нервност, лесна раздразнителност и силни страсти. Недоволство от себе си и другите, желание за промени.

На 3 юни R-Венера в квадратура с Марс – провокира проява на силни емоции, да се избягват препирните по незначителни поводи. Препоръчва се отстъпчивост, компромиси, смирение. Да не се пренебрегват желанията и нуждите на другите, на близките.
На 3 юни Слънцето е в съвпад с R-Венера – неблагоприятен момент за започване на нови отношения, за финансови инвестиции, преразглеждане на ценностите, смяна на приоритетите.
На 5 юни Меркурий е в секстил с Уран – При трудности и решаване на проблеми, не действайте по старите модели, потърсете нови и иновативни форми, изберете нетрадиционен, нестандартен подход.
На 5 юни Пълнолуние в знак Стрелец в 22:14ч
На 5 юни частично Лунно затъмнение в знак Стрелец в 22:26ч – провокира промени, които трудно могат да бъдат игнорирани. Повратна точка за много ситуации.
На 6 юни Слънцето в квадратура с Марс – ставаме чувствителни към критика и забележки, лесна раздразнителност и избухливост. Не влизайте в пререкания с началници, имайте засилен самоконтрол. Бъдете внимателни, когато пресичате улицата или шофирате, при работа с режещи инструменти, оръжие, механизми, химикали. Засилва се възможността за злополуки и инциденти.
Луната ще се движи през знаците Везни, Скорпион, Стрелец и Козирог.

Благоприятни дати за подстригване – 1 (след 15:45ч), 2, 3, 4 юни

Благоприятни дни за боядисване на косите – 1, 2, 3 (до 18:00ч), 5, 6, 7 юни

„Луна без курс” - В периоди, когато Луната вече е направила последния си основен (мажорен) аспект, но все още не е преминала към следващия знак, е необходимо да се избягва стартирането на нови проекти и всякакви други работи, предназначени за бъдещето и развитието. Това е така наречената „Луна без курс” или периоди на неефективност на Луната. Най-добрата стратегия в този момент е да не правите нищо - оставете го така, както е, докато Луната не влезе в следващия знак. С една дума, в тези часове не предприемайте нищо важно.
02.06. 13:41 - 02.06. 19:07
04.06. 14:38 - 04.06. 20:18
06.06. 07:12 - 06.06. 22:45


Овен – През първата половина на седмицата може да изпитате усещането за нестабилност в определени аспекти на живота, но ще имате и своите хубави дни. Ще се насладите на прекрасни и спокойни разговори със семейството си. Комуникативният Меркурий ще транзитира в сектора на вашето семейство, като ще ви донесе решение на проблемите, нарушили хармонията в дома. Помнете, че заедно сте по-силни. Планетата ще остане тук няколко седмици, което ще ви направи сантиментални и уязвими. Не трябва да се горещите и да вземате прибързани решения. Когато емоциите ви затрупат, отделете време да се успокоите.

Благоприятни дни – 05, 06
Бъдете внимателни – 01, 02


Телец – Използвайте интуицията и способността си да анализирате случващото се около вас. Преди да започнете нещо, внимателно изчислете и планирайте своите сили и финанси. Ще има доста изненади и непредвидимост в действията. Ще трябва да обърнете повече внимание на семейството. Идеално време да се опитате отново да възстановите комуникацията с онези близки или приятели, които по някаква причина са се дистанцирали от вас. В края на седмицата се опитайте да избегнете конфликтни ситуации - впоследствие ще бъде трудно да ги коригирате.

Благоприятни дни – 07
Бъдете внимателни – 03, 04


Близнаци – Седмицата като цяло ще започне с благоприятен старт почти във всяко отношение. Ще намерите подходящите варианти и ще останете доволни от резултатите. Меркурий ще транзитира във вашия 2 дом на работата и парите, помагайки ви да откриете възможности за напредък и да увеличите доходите. Бъдете толерантни към другите и ще постигнете успехи. Благодарение на чувството си за дипломация, ще успеете да избегнете конфликтни ситуации през следващите дни. Ще имате желание да се поглезите физически и да подобрите външния си вид. Може да изживеете и романтични моменти с партньора си. Ако сте неженени, е възможно да срещнете нов партньор.

Благоприятни дни – 01, 02
Бъдете внимателни – 05, 06


Рак – Доверявайте се на интуицията, но не пренебрегвайте и логиката. Много от вас ще трябва да вземат трудни решения, но ще се справите. Имате смелостта да се изправите пред всичко, за да постигнете желаното. Много добро време за работа, за да започнете нови задачи или да продължите тези, които са свършени наполовина. През следващите дни ще трябва да положите всички усилия, за да се справите със собствените си емоции. Обърнете нужното внимание на здравословното си състояние и вземете мерки, ако е необходимо.

Благоприятни дни – 03, 04
Бъдете внимателни – 01, 02, 07

Лъв – Кажете „сбогом” на ненужните хора, предмети, дрехи, задължения. Меркурий ще пребивава дълго в 12-тия ви дом, като ви насърчава да се освободите от всичко, което вече не ви прави щастливи и ви дърпа назад. Ще разберете, че сте запазили твърде много ненужни неща в живота си. Спрете да се връщате назад и да гледате към миналото, защото по този начин никога няма да намерите щастие. Гледайте само напред. Вероятни, но преодолими трудности са възможни. Въпреки това, ще имате дни, които ще бъдат достатъчно положителни и зареждащи с енергия. В емоционално отношение ще имате възможността да започнете да общувате с някой, който е важен за вас.

Благоприятни дни – 01, 02, 05, 06
Бъдете внимателни – 03, 04



Дева – В началото на седмицата е по-добре да говорите по-малко и да действате повече. Преди да използвате информацията, която получавате, тя трябва да бъде внимателно проверена. Не пренебрегвайте малките неща. Трябва да решите сложни и важни проблеми, но само ако сте готови за това. Сряда и четвъртък може да ви зарадват с добри събития. В петък и събота на работа е по-добре да сте незабележими и да не привличате вниманието към себе си. Не забравяйте да намирате време да се отпускате и забавлявате.

Благоприятни дни – 03, 04, 07
Бъдете внимателни – 05, 06


Везни – Време е да разширите хоризонтите си! Слънцето преминава през вашия 9 дом и обикновено носи нови открития. Може да имате желание да търсите смисъла на живота и ще бъдете отворени за алтернативни възгледи. В края на периода най-добре да избягвате провокации. Не е време за действие, но е подходящо за вътрешна интроспекция. Меркурий дълго ще преминава през дома на кариерата ви. Този транзит ще ви принуди да мислите за бъдещият си кариерен път. Много е вероятно да искате да говорите с началниците си относно повишението, новите отговорности или плановете за бъдещето.

Благоприятни дни – 05, 06
Бъдете внимателни – 01, 02


Скорпион – Седмицата ще започне за вас добре като цяло. В сряда и четвъртък ще бъдете по-емоционални от останалите дни, затова избягвайте напрежението и стреса, по-малко общувайте и то избирателно. В петък и събота ще почувствате желанието да се изолирате от външния свят и да се свържете със своето вътрешно Аз. Ще имате добра интуиция, но може да потиснете емоциите си. Ще бъдете изморени, несигурни и няма да искате да започнете нищо ново. Ето защо е идеално време за почивка. Вие сте в период на вътрешен растеж.

Благоприятни дни – 07
Бъдете внимателни – 03, 04


Стрелец
– Звездите ще ви дават положителна енергия за борба с всякакви препятствия, които стоят между вас и целите ви. Не забравяйте обаче максимата:”Помогни си сам, за да ти помогне и Бог!” Комуникативният Меркурий дълго ще пътува през вашия 8-ми дом на интимност и силни чувства, правейки ви открити и отворени към любовта. Кажете „Обичам те” на любимия човек. Покажете ясно чувствата си. Ако сте соло, вниманието, което получавате, поканите и предложенията за срещи, ще повишат самочувствието ви, тъй като те ще бъдат много по-многобройни от обикновено не само през тази седмица.

Благоприятни дни – 01, 02
Бъдете внимателни – 05, 06


Козирог – През тази седмица основните области на фокуса на вниманието ви ще са работата, здравето и подпомагането на другите. Донякъде сложен период на адаптация. На сантиментално ниво ще имате възможност да се свържете с някои хора, които отдавна са се отдалечили от живота ви. Може да почувствате по-голям порив да помагате на другите – нов колега, някой от семейството или дори непознат човек. Здравето ще е един от приоритетите ви. Можете да започнете да се грижите повече за него или може да изпитате неочаквани здравословни проблеми.

Благоприятни дни – 03, 04
Бъдете внимателни – 01, 02, 07


Водолей – Слънцето се намира във вашия пети дом. Време е да се забавлявате! Развлеченията, хобитата, романтиката и децата са важни по време на този транзит. Добре е да се отпуснете и да спрете да приемате живота твърде сериозно. Трябва да се насладите на приятни вечери с приятели, да излезете на романтични срещи или да отидете на парти. Трябва да намерите време и за старите си интереси. Наслаждавайте се на живота, но внимавайте да не прекалявате. Като цяло здравословно състояние, както физическото, така и емоционалното ще има значително подобрение.

Благоприятни дни – 01, 02, 05, 06
Бъдете внимателни – 03, 04


Риби – Сега е идеалното време да останете повече в къщи и със семейството си! Ще почувствате желанието да направите дома си по-комфортен, да започнете закъснял ремонт или може да решите да обновите интериора си. Ще копнеете за романтика, независимо дали в реалния живот или чрез гледане на романтични филми. На първо място ще искате да се чувствате в безопасност, защото ще бъдете по-чувствителни от обикновено. Ще се разбирате чудесно с членове на семейството и ще се чувствате комфортно и спокойно, когато сте около тях. Пазете се от преяждане и манията да купувате луксозни неща.

Благоприятни дни – 03, 04, 07
Бъдете внимателни – 05, 06