Луната е в знак Везни. Можете да пожертвате пари за благотворителност. Обновете гардероба си, опитайте с нова прическа, замислете се да смените дебелите рамки на очилата си с контактни лещи. Уязвима е кожата. Да се избягва работа с лакове, бои, химикали. Да не се изстискват пъпки, да не се правят манипулации с брадавици и циреи. Може да се вадят зъби. Да се пият по-малко течности и да не се претоварват бъбреците. Уязвима е също ендокринната система.

26 лунен ден - Това е един от опасните критични дни, през който хората са предразположени повече към конфликти. Те се суетят, бърборят напразно, сплетничат. Съществува опасност да изразходвате енергията си напразно. Затова се препоръчва да се въздържате от активни действия, да почивате и да не хабите силите си. Необходимо е да се откажете от ненужните връзки и контакти, да избирате хората, с които общувате. През този ден не си струва да предприемате и да започвате нищо, тъй като всичко ще донесе само загуби и вреда. Сега хората са склонни към глупаво поведение, да прахосват пари на вятъра, да правят ненужни покупки.

Красота – 26 лунен ден се счита за един от най-опасните дни за здравето. Денят е свързан с обмяната на веществата. Благоприятно време за цялостно пречистване на организма и водни процедури. Този ден подхожда за „терапията на мълчанието” по съвет на източните учители. Става за премахване на брадавици, за изпъване на бръчки и за очистителни процедури. Полезни са масажите и козметичните процедури, както и работа с акупунктурни точки.

Диета - В двадесет и шести лунен ден, е строго забранено месо, риба, яйца, морски дарове и гъби. Колкото е по-проста храната на деня, толкова по-добре. Може да се проведе гладуване.

Фитнес – На тренировки и фитнес изпълнявайте само разхлабващи, разпускащи и стречинг упражнения.

Подстрижка – Подстригване и подравняване на косата не планирайте. Това може да доведе до сриване на вътрешната енергия и до депресии. Оцветяване с натурални оцветители в естествен цвят увеличава вашата общителност.

Манипулации с косата за притегляне на максимум позитиви – Разпуснете косите си, разтръскайте ги, дайте им да изпитат енергията на Вятъра, Слънцето и Въздуха, макар да сте с непокрита глава за кратко навън. Днес вашите коси са настроени да интензивно поглъщане на енергиите на Природата.

Сънища - Днес сънищата имат отношение към важни решения във вашия живот. Да видите на сън кошмари - прояснение на заплетени ситуации. Особено внимание на сънищата следва да обърнат жените от водните знаци - Рак, Скорпион и Риби. Образите в съня отразяват тъмната страна на човешката личност, изплуват от подсъзнанието.

Благоприятно за посещение на църква или храм.