Автор
Цвета Герчева

Черешите - алените примадони на лятото

Да живеем в умерения климатичен пояс си има своите сериозни предимства. Освен, че се радваме на 4 сезона, небцето ни се наслаждава на куп плодове и зеленчуци, които стават много вкусни именно по нашите географски ширини. Пример в това отношение са черешите. Алените примадони са сред най-любимите плодове на малки и големи. Но освен вкусни, черешите са и изключително полезни.

И понеже сега сме в разгара на черешовия сезон, а всички знаем, че родните плодове са най-вкусни, тази седмица клиентите на BILLA ще открият на щанда на веригата български череши с марка BILLA Градини от селата Ветрен и Соволяно.

Отгледани според специално разработена от веригата програма за намаляване на пестицидите (повече за програмата и кампанията на BILLA може да откриете на www.billa.bg), черешите от градините в селата Ветрен и Соволяно са наистина вкусни и не пропускайте да ги опитате това лято.

Къде зреят вкусните череши

Плодородна почва, подходящ климат и много грижи - това е тайната на черешите с марка „BILLA Градини“. Плодовете на щанда в BILLA са максимално свежи, a контролът на качеството се извършва на всеки час.

Така можете да сте сигурни, че когато посегнете към примамливите алени череши от BILLA градини, те ще бъдат богати на вкусови качества и ще съдържат всички витамини и минерали, които правят неустоим един свеж плод.

Но освен сурови и за похапване, черешите имат редица други приложения. Ето някои от тях:

Вкусни кексове

Едни от най-вкусните бабини кексове се правят с череши. Разновидностите на рецептите са десетки, но общото между тях е, че можете да сложите шепа почистени от костилките череши в тестото, преди да пъхнете сладкиша във фурната. Плодовете пускат сок и аромат, обикновено падат на дъното на формата, а когато разрежете парченцата кекс, отвътре откривате една вкусна алена рапсодия с дъх на череши.

Правят ни по-красиви

Маската за лице с череши е изключително полезна. Тя се прави много лесно, като единственият съвет на дерматолозите е: колкото по-мазна кожа имате, толкова по-кисел сорт череши да подберете за този домашен ритуал за разкрасяване.

За една плодова маска е достатъчна кафеена чаша череши. Почистете ги от костилките, намачкайте в керамична или дървена купичка (за препоръчване е да не е метална), и нанесете кашичката на лицето. Оставете да подейства 15 минути, след което изплакнете с хладка вода. Воала - вие сте с по-хидратирана и чиста кожа!

(в материала има продуктово позициониране)