Автор
Цвета Герчева

В сезона на свежите плодове и зеленчуци: Защо да заложим на гарантирано пресни и български

Настъпи сезонът на любимите ни плодове и зеленчуци, а когато сме поставени пред дилемата каква салата, краставица или плод да изберем за вечеря, отговорът на специалистите е само един: Заложете на гарантирано свеж и по възможност местен зарзават.

Как обаче да сме сигурни, че това, което купуваме, е наистина българско? Това е въпросът, който много домакини си задават и е една от причините за създаването на "BILLA Градини" - кампания на BILLA, целяща на щанда в магазина да има пoвече плодове и зеленчуци, отгледани и израснали в плодородната българска земя.

"BILLA Градини“ всъщност е идея, посята през 2014 г. и израснала в успешен проект, в рамките на който е осъществено ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители, издават от екипа на BILLA. Благодарение на тази кампания всеки ден ние можем да избираме от продукцията на български производители, които отглеждат плодове и зеленчуци в над 150 градини, оранжерии и лозя из цялата ни страна.

Те са отгледани по специална програма за намаляване на пестицидите, която предвижда остатъчните количества пестициди да бъдат в много по-ниски нива от допустимите по закон. Какъв е изводът? Че ако искате да хапвате пресни и вкусни български плодове и зеленчуци, от BILLA са се погрижили те да са отгледани максимално грижливо и с внимание към здравето ни.

Защо е добре зеленчуците да са български

Според нашумяла тенденция в гурме кухнята, човешкият организъм възприема най-добре витамините, минералите и нутриентите от плодовете и зеленчуците, отгледани в географския пояс, в който всеки от нас е израснал. Какво значи това? Реално, ако си купите зеленчук от Бали например, според някои специалисти той няма да бъде така добре усвоен от тялото ви, както ако заложите на български плод.

Градините с вкусните плодове

Но защо да мечтаем за екзотични плодове, когато българските са толкова вкусни? В проекта "BILLA Градини" се включват плодородните български градини, бостани и лозя. Експертите на BILLA пък стриктно контролират качеството на продукцията от момента на засаждането до опаковането, транспорта и съхранението на плодовете и зеленчуците в магазините.

Резултатът е по-качествена продукция, повече полезни вещества и повече доволни клиенти. И понеже ние сме свикнали да купуваме плодовете и зеленчуците от щанда на магазина, не си даваме сметка какъв труд и неуморни грижи стoят зад отглеждането даже на килограм краставици.

Не ги пропускайте в BILLA, защото те са винаги гарантирано свежи. Качеството им се проверява на всеки час, за да може винаги когато посегнете към плод или зеленчук от щанда на BILLA, да сте сугтрни, че той е максиламно свеж и пресен.

И не забравяйте, че даже да не обичате сурови чушки, винаги можете да си направите фреш от пипер и няколко моркова - става наистина свеж и полезен.

Повече за кампанията "BILLA Градини" може да намерите на www.billa.bg


(в материала има продуктово позициониране)