Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Най-точният седмичен хороскоп за всички зодии

По-важни астро-аспекти
На 13 декември Марс влиза в Стрелец
На 13 декември Меркурий влиза в Козирог
На 19 декември Пълнолуние в 06:37ч в знак Близнаци
На 19 декември Венера става ретроградна до края на януари

Луна през седмицата се движи през знаците –Овен, Телец, Близнаци и Рак

Благоприятни дни за подстригване – 14 (след 14:30ч), 15, 16, 17 (до 15:30) декември

Благоприятни дни за боядисване на косата – 13, 14, 15, 16 (до 15:00ч), 17 (след 15:40ч), 18, 19 декември

„Луна без курс” - В периоди, когато Луната вече е направила последния си основен (мажорен) аспект, но все още не е преминала към следващия знак, е необходимо да се избягва стартирането на нови проекти и всякакви други работи, предназначени за бъдещето и развитието. Това са периоди на неефективност на Луната. Най-добрата стратегия в този момент е да не правите нищо - оставете всичко така, както е, не предприемайте нищо важно.

14.12. 04:53 - 14.12. 10:12
16.12. 18:10 - 16.12. 22:44
19.12. 08:03 - 19.12. 11:43

Овен – Мислете позитивно оттук нататък и вдигнете глава, защото много скоро ще направите голяма крачка напред и ще видите как семената, засадени отдавна, най-накрая поникват с жизненост. Опитайте се да я използвате максимално и изпълнявайте възможно най-много задачи сега, за да не ги оставите за периода преди Нова година. Започнете да планирате следващия цикъл предварително, тъй като той често е пълен с благословии, уроци, благодарност и усмивки.

Благоприятни дни – 17, 18
Бъдете внимателни – 13, 19



Телец – Седмицата сочи към много обещаващи дни, с видимо издигане на вашето самочувствие, както и интересни обрати, където най-малко очаквате. Освен това ще бъдете много фокусирани и развълнувани от стартирането на проекти, които могат да подобрят вашия живот и на всички около вас, чрез конкретни или постоянни действия. Любовната планета Венера е благоприятна за вашия знак. Какво страхотно време! Най-накрая имате повече пространство за чувственост, любов.

Благоприятни дни – 19
Бъдете внимателни – 15, 16

Близнаци – Тези последни дни на старата година ще бъдат идеални за неочаквани трансформации и изненадващи обрати във всички възможни области. Пригответе се да изживеете неща, които не сте очаквали, особено във връзка със семейството, работата, обучението, духовността и финансите. Управляващите планетни енергии сочат към неочаквани придобивки, нови постижения и различни трансформации, независимо дали са вътрешни или външни.

Благоприятни дни – 13
Бъдете внимателни –17, 18

Рак – Забравете за незначителните сътресения в ежедневието и се опитайте да се съсредоточите върху това да се грижите повече за себе си, да съживите душата си и да реализирате най-съкровените си мечти. Ще трябва да се научите да уважавате собствените си граници и да следвате собствените си желания, тъй като удовлетворяването на другите вече не трябва да бъде неограничена грижа.

Благоприятни дни – 15, 16
Бъдете внимателни –13, 19

Лъв – Седмицата обещава безброй благословии, както и изобилие, просперитет и успех за вас и всички близки до вас. Съсредоточете се върху прегледа на поведението и подобряването на собствените си нагласи, ако искате да избегнете по-нататъшно разочарование. Определено трябва да използвате силата на Марс в своя полза тази седмица. Ако има конкретен въпрос, който искате да изясните или финализирате преди Коледа, сега е моментът да го направите. Не прекалявайте и правете само това, което е добро за вас и това, което е наистина важно.

Благоприятни дни – 13, 17,18
Бъдете внимателни – 15, 16



Дева – Ще трябва да вземете някои много важни решения, които напълно ще променят вашата гледна точка и социална позиция оттук нататък. Бъдете много внимателни и когато избирате кой трябва или не трябва да следва този път до вас, защото приятелството и любовта трябва да присъстват, да сте лоялни и съвместими с това, което търсите и вярвате. Запомнете: по-добре сам, отколкото в лоша компания. Най-доброто, което можете да направите, е да се съсредоточите върху проекти, които са съобразени с това, което търсите и в което вярвате.

Благоприятни дни – 15, 16, 19
Бъдете внимателни – 17, 18

Везни – Този път през новата седмица ще бъдете с ниска концентрация, много безпокойство, дълбоки страхове и мъка, които няма да изчезнат лесно. Няма да ви е лесно, но помнете: преодоляването на трудностите със запазването на човешкото у себе си винаги се възнаграждава от Вселената. Дори тази седмица да е богата на емоционални изблици, трябва да стиснете зъбите и да покажете търпение във всички въпроси. Всички трудности са решими. Сега е особено важно да слушате себе си, вашите нужди и желания. Направете това, което отдавна отлагате.

Благоприятни дни – 17, 18
Бъдете внимателни –13, 19

Скорпион – Ще се чувствате предизвикани от време на време през тази седмица. Научете се веднъж завинаги да поставяте граници, да сте ясни и обективни в позициите си и да сте отворени за искрени, конструктивни и зрели диалози с тези, които са ви наранили или разочаровали по този път. Колективът от Плутон, Меркурий, Венера и Нептун ще работят във ваш интерес и ще ви подкрепят, ще карат проблемите да изчезват един по един като с магическа пръчка. Но Уран, Юпитер и Сатурн ще са контра и ще спъват задружните им усилия.

Благоприятни дни – 19
Бъдете внимателни – 15, 16

Стрелец – Важно е да се опитате да останете много фокусирани върху най-важните си проекти и да организирате целите си стратегически, в допълнение към избора на хора, които искате и трябва да задържите около вас. Разберете, че всеки избор ще бъде решаващ. Слънцето и Марс са във вашия знак и разпалват вътрешния ви огън. Добро време да се борите за по-голямо признание, стабилност и качество на живот. Възстановявате силите си толкова бързо след напрегнат ден. Желанията, които отдавна сте отписали, могат да се сбъднат, макар още да не е Коледа...

Благоприятни дни – 13
Бъдете внимателни –17, 18

Козирог – Ако в най-тъмния месец от годината ви се прииска да се свиете в „бърлогата си“, не бива да се отдавате на подобно желание. Време е да се развеселите и да покажете на света какво струвате. Не се крийте от проблемите: Вселената е готова да предостави ресурс за решаването им. В четвъртък Луната и Венера се срещат в тригон. Тези двете ви гарантират прекрасно и съзерцателно време, в което любовта също не е пренебрегната. Насладете се на този красив подарък от звездите.

Благоприятни дни – 15, 16
Бъдете внимателни –13, 19



Водолей – Със Слънцето и Марс в секстил към вашия знак, вие ще започнете седмицата в добро настроение и пълни с увереност, скъпи Водолеи. Юпитер в съвпад поставя последните щрихи върху оптимистичната ви харизма. Нищо чудно, че събирате възхищение и заслужени комплименти. Тази седмица не е най-доброто време за промяна. Ако изглежда, че нещо се обърква в някаква област, опитайте се да премахнете смущенията, без да променяте фундаментално нищо.

Благоприятни дни – 13, 17,18
Бъдете внимателни – 15, 16

Риби – Внимавайте с рисковани и съблазнителни предложения, тъй като те могат да бъдат от хора, които искат да се възползват от вашата невинност, ентусиазъм и неопитност. Не се страхувайте от критика, отхвърляне, разочарование или нови предизвикателства по пътя. Всеки етап, през който преминете, ще ви осигури множество знания, трансформации и проспериращи резултати, които ще допринесат за изграждането на вашия нов път. Грижете се малко повече за себе си и за тези, които обичате.

Благоприятни дни – 15, 16, 19
Бъдете внимателни – 17, 18