Автор
Цвета Герчева

Чай VS Кафе - къде е истината за удоволствието от живота

Ако има нещо на този свят, което може да ми липсва повече от кафето, то това определено е чаят. Вероятно защото съм заклет фен на оня разточителен ритуал, в който загрявам водата, следя стриктно момента, преди да заври, заливам с парещата течност чая и го оставям да отдаде най-фините си растително-дървесни нотки. После отпивам и знам, че съм постигнала своята малка, скромна Нирвана. Поне в този миг от деня.

И понеже мнозина от вас смятат, че разликата между чая и кафето е в това, че едната напитка е за простуда, а другата за събуждане, ние с екипа на Woman.bg решихме да направим един специален блог, посветен на феновете на чая. На онези хора, които също като мен имат един кухненски шкаф пълен с най-различни бленди, с миксове от цял свят с аромат на канела, джинджифил, подбрани листенца зелен и черен чай...Накратко - това е проект, посветен на хората, които не могат да живеят без чай. И не само. Правим тази инициатива, за да покажем на всички, които още не са открили магията на чая, че винаги може да опиташ нещо ново и качествено. Чаят ни дава точно това в живота - качество и стил.

В нашия ексклузивен проект, който нарекохме "Чай VS Кафе", ще ви срещнем с топ специалисти, които ще се постараят да развенчаят митовете по темата. Ще попитаме диетолозите защо, когато спазваме определен хранителен режим, се препоръчва да намалим или изобщо да спрем кафето. Ще се поинтересуваме как точно чаят помага за детоксикацията на организма и ще разберем от първо лице как да бъдем в по-добра форма за коледното парти.

За да чуем истината за чая и кафето, гости в нашия блог ще бъдат личности, на чието мнение вярваме. Ще попитаме диетолог, бюти експерт и спортен коуч колко и как трябва да пием чай и кафе и кое от двете е по-полезно за тялото ни. Ще си говорим за антиоксиданти, за минерали, за качествения чай и за любимите ни бленди и вкусове.

И не на последно място, в рамките на проекта "Чай VS Кафе" ще попитаме вас, нашите читатели, какво предпочитате вие. Ще създадем специални анкети, за да сме сигурни какво точно харесвате. Защото, убедени сме, българите през последните години пият все повече чай. Дали тази статистика ще се окаже вярна - предстои да разберем. Следете нашия специален проект, за да научите точно какви са ползите от чая, колко кафета на ден е добре да се пият и къде е границата между ободряващата напитка и претоварването на черния дроб с кофеин.

Правим този проект, за да ви помогнем да правите по-информиран избор, когато ви попитат чай или кафе искате със закуската.

Аз знам отговора за себе си. Влюбена съм в джинджър билковия бленд на Ahmad Tea и тази зима мисля да преживея студените дни в неговата компания. А вие как стопляте сърцето си в края на есента? С чаша чай и книга в ръка? Или имате свой таен ритуал за ментално бягство от студа?

(в материала има продуктово позициониране)