Автор
Woman.bg

Момичета, пътуванията с приятелки спасяват здравето ни

Нищо не може да повдигне настроението ти, дори и в крив ден като понеделник или вторник, така както могат любимите ти откачени приятелки. Вероятно с тях си разменяш повече съобщения, отколкото с гаджето ти и въпреки че общувате почти денонощно, винаги има нещо, което не сте си казали и нямаш търпение да се видите на по чаша вино. Нищо не може да се обърка, когато сте заедно, защото всичко изглежда толкова по-забавно. Просто приятелите правят живота ни перфектен и това е научно доказан факт. Знаете ли, че експерти твърдят, че пътуванията с приятели са едно от най-добрите лекарства за душата ни?

Обикновено свързваме думата „приятелство“ със загриженост, подкрепа, радост, стабилност и приятни моменти. А науката добавя две думи, които определят ефективността от приятелството и те са: добро здраве. Проучвания сочат, че разговорите с приятели премахват стреса и намаляват риска от сърдечни заболявания. Те намаляват нивото на хормона на стреса, кортизол, когато се намираме в неблагоприятен период.



Комуникацията с хора, които са ни близки и приятни ни прави по-добри и дори може да премахне чувството за болка. Приятелството оказва толкова положително въздействие върху здравето, можем спокойно да кажем, че то удължава живота ни.

Известно е, че пътуванията също имат прекрасен ефект върху душата на човек. То подобрява когнитивната ни гъвкавост и отключва креативността ни, защото се стараем да се потопим максимално в културата на мястото, в което се намираме. Затова планирането на пътуване с приятели съвсем разбираемо отключва щастието в душата ни и ни носи много радостни моменти.



Ако страдате от депресия, приключенията с приятели на ново и непознато място може да ви подейства като магическо хапче. Много е важно да сменяме обстановката, да си почиваме и да научаваме нови неща за света. Само по този начин мозъкът ни поема глътка свеж въздух и се бори със стреса. Активните занимания, като неуморните танци с приятелките ни до сутринта, пък ни поддържат във форма. Ето защо най-печелившата комбинация в този живот са интересните пътувания и любимите ни приятелки.

Четете още: Най-изумителните фотографии с дрон за 2018 г.