Те водят ожесточена борба с наднорменото си тегло и кулинарните си слабости, тормозейки се със строги диети.

За тези звезди всеки един ден на диета е истински подвиг, победа над изкушението да изядеш пухкава ароматна поничка или да опиташ една хапка от тлъстата пържола. Разбира се, понякога губят битката и се прекланят пред властта на любимото лакомство – след което ги очакват жестоко разкаяние и поредната изтощителна диета.

Алисия Силвърстоун

Алисия е вегетарианка от малка, но коментари по адрес на фигурата ѝ, обединяващи се около твърдението, че е прекалено пищна, след участието ѝ в "Батман и Робин" я карат напълно да промени хранителните си навици и да започне наистина нов живот.

През 2009 г. актрисата написва книгата "Добрата диета", включваща нейни рецепти без мед, кофеин и продукти от животински произход. Въпреки разпространеното мнение веганството не пречи на актрисата да роди здрав син – малкия Беър Блу. Алисия е сигурна, че благодарение на растителната храна се отървава от безсънието и подпухването, а кожата ѝ е става чиста и гладка.

Звездна диета: всички са чували за строгата ябълкова диета на Силвърстоун, за която тя е категорична, че е първа и най-ефикасна крачка в борбата с наднорменото тегло. Диетата е 6-дневна и изисква строга самодисциплина. Първия ден трябва да се изяде 1 кг. ябълки, на втория ден 1.5 кг., на третия 2 кг., на четвъртия пак 2 кг., на петия 1 кг. и на шестия ден пак 1 кг. При това може да се хапват ръжени сухари и да се пие вода или зелен чай.

View post on Instagram
 

Ким Катрал

Тя вече е прехвърлила 50-така, но е все така стройна и грациозна като младо момиче. Звездата от "Сексът и градът" обаче веднъж признава в интервю за The Daily Mail, че с годините ѝ е все по-трудно да контролира теглото си. Тя обаче упорито се бори да запази привлекателните си форми, изненадвайки ни и с гладка и нежна кожа. На завистниците Ким с усмивка отговаря "Аз не го правя заради мъжете, а преди всичко за мен, така се грижа за себе си". Явно усилията ѝ да е в топформа наистина дават резултат, защото никой никога не е виждал актрисата пълна!

Звездна диета: Ким се придържа към диетата на доктор Периконе. Известният диетолог твърди, че консумацията на продукти, съдържащи брашно, захар и мазнини, е равностойна на самоубийство и може да причини много болести. Но пък плодовете, зеленчуците и немазната риба забавят стареенето. Катрал спазва стриктно съветите на доктор Периконе. Ежедневно изпива 8 чаши негазирана минерална вода, която подпомага възстановяването на кожата. Закуската ѝ включва половин чаша овесена каша, 120 гр. пъпеш и зелен чай или вода. На обяд Ким се ограничава със 180 гр. риба-тон, като отново си пийва чай. Следобед изпива 180 гр. натурален йогурт. На вечеря актрисата хапва две чаши зелена салата с подправки, лимонов сок и една чаена лъжица зехтин тип "екстра върджин". И разбира се, пие зелен чай. Преди лягане Ким обикновено изяжда половин круша или зелена ябълка.

View post on Instagram
 

Марая Кери

Някога поп-дивата пропагандираше здравословния начин на живот и впечатляваше почитателите си със своята безупречна фигура. След ражданията звездата загуби стройните си пропорции, но към днешна дата отново се радва на тонизирано и слабо тяло.

Звездна диета: Кери бе върла почитателка на виолетовата диета. Според певицата цвеклото, сливите, боровинките, къпините и гроздето предпазват организма от вредни бактерии и спомагат за по-бързо отслабване. Марая твърди, че с тази диета успява буквално за един месец да свали всички излишни килограми. Обикновено закуската ѝ включва чаша обезмаслен йогурт с 250 гр. пресни боровинки и едно-две листенца прясна мента. Следва междинна закуска, на която певицата изяжда 5-6 едри ягоди, пийвайки си чай от лайка. На обяд хапва пица с домати, артишок и пресни гъби. Менюто ѝ задължително включва салата от краставици, моркови и домати, подправена с оцет балсамико. Полага ѝ се и плодова салата (около 150 гр.) с горски плодове, банани, портокали и киви. Певицата пие минерална негазирана вода с лимон. Следобед залъгва глада с доматена супа с целина, а на вечеря яде 250 гр. зелен фасул, малка порция макарони със сирене и салата от краставици и домати.

View post on Instagram
 

Дженифър Анистън

Холивуд винаги е бил изключително взискателен към претендентките, опитващи се да го завоюват. Затова момичето с пухкави форми, каквито е имала Дженифър Анистън, предизвикват присмех раздразнение в меката на киното. Заради звездната си роля в сериала "Приятели" актрисата решава да направи необходимите жертви. Екстремният ѝ режим на хранене, който трудно може да се нарече диета, обаче съсипва здравето ѝ. Според някои последиците от нея са фактът, че и до днес Дженифър не може да забременее. Тя обаче явно си взима поука и започва да гледа по-сериозно на менюто си. Дори разработва собствена диета, според която половината от дневното количество храна трябва да е съставена от зеленчуци и плодове.

Впрочем нейната диета допуска и консумация на немазно телешко и други диетични меса. По думите на Анистън стройна фигура като нейната може да се постигне само с такава диета.

Звездна диета: на закуска Дженифър хапва овесена каша и пие кафе. На втората закуска изяжда едно пълнозърнесто хлебче. На обяд набляга на елдата с гъби, салатата от домати и минералната негазирана вода. Следобед хапва един портокал, а на вечеря яде печено пуешко и пие зелен чай. За да се пребори с желанието си да вкуси нещо сладичко, тя яде бебешки пюрета.

View post on Instagram
 

Бионсе

Тя никога не е била слабо и фино момиче – поп-дивата винаги се е отличавала с леко заоблени форми, които много допадат на мъжете. Но когато забременява, Бионсе по собствените си думи качва близо 26 килограма. Тя е ужасена от наднорменото си тегло и за да си върне фигурата след раждането, се подлага на лимонена диета. При това тръгва и на фитнес. Но да се върнем към прехвалената лимонена диета, която помага на певицата да се завърне на сцената все така секси.

Звездна диета: трябва да ви предупредим, че тази диета далеч не е подходяща за всеки и че трябва да внимавате с нея. Замислете се – да се храниш само с вода с лимонов сок, леко подправена с кленов сироп и лют пипер, е опасно за здравето. Поп-дивата пие от тази лимонада средно по 10 чаши дневно, допълвайки менюто си с бульони. Е, утешителното е, че това е само един кратък детокс етап от цялостната ѝ диета. След детокса Бионсе традиционно преминава към вегански режим на хранене. В ежедневното ѝ меню влизат зеленчуци, плодове, ядки, бобови и зърнени култури.

View post on Instagram
 

Майли Сайръс

На Майли ѝ се налага да се отърве от много свои вредни навици и да забрави всичките си капризи, за да свали излишните килограми. Но статутът на холивудска звезда я принуждава да направи необходимите жертви.

Звездна диета: след известно колебание Сайръс избира безглутеновата диета. На закуска яде варено яйце, каша и парченце твърдо сирене и пие чаша кафе с царевичен сироп. Обядът ѝ включва салата, парче варено пилешко или риба, немазна супа, кюфте на пара с елда и ошав. Следобед Майли хапва един плод или изпива чаша натурален йогурт. На вечеря обикновено набляга на задушените зеленчуци, оризовите хлебчета и палачинките от оризово или елдово брашно. Според Сайръс тази диета спомага за прочистване на организма и отслабване.

View post on Instagram
 

Дженифър Лопес

Знойната латиноамериканка с разкошни форми видимо не смята да губи статута си на невиждана холивудска красавица. Певицата ревностно поддържа фигурата си, но не желае да се измъчва със строги диети. Тя смята, че за поддържане на формата е достатъчно човек да се храни правилно и балансирано.

Звездна диета: Дженифър обикновено се подлага на "концертна диета". Това е лично нейно изобретение, което нито веднъж не я подвежда. Около два дни преди насрочен концерт Лопес започва да се храни по следния режим: на закуска пие чаша вода или какао, после изяжда една ябълка. На обяд се ограничава с извара (200 гр.) и плодове (пак толкова). А на вечеря може да си позволи някои волности – да хапне около 200 гр. пилешко и 300 гр. зеленчуци. Между храненията Дженифър може да замези с малко сушени плодове. Преди лягане непременно изпива чаша обезмаслен йогурт. Този режим ѝ позволява да свали бързо излишните килограми и да порази феновете си с красивото си тяло. Трябва обаче да уточним, че дори и в свободното си време Дженифър не спира да танцува.

View post on Instagram
 

Лейди Гага

Екстравагантната поп-дива постоянно се бори с напълняването – и тази битка сякаш никога няма да приключи. Може би виновен за това е баща ѝ, който притежава италиански ресторант. Певицата просто не може да устои на изкушението, яде в огромни количества пасти и сладкиши, а после се изненадва защо не се побира в сценичните си тоалети. Тогава панически се втурва към фитнеса и си търси ефективна диета, разкриват от обкръжението на певицата.

Звездна диета: Лейди Гага обаче е екстравагантна и в това от отношение – тя си измисля диета сама и я нарича „алкохолна“. Спазвайки тази "диета", певицата пренебрегва висококалоричната храна и успешно отслабвала. Вероятно ефектът се дължал и на бурния ѝ живот и тренировките по йога.

Певицата е изключително доволна от своята „алкохолна диета“, но веднъж след връчване на наградите "Грами" не може да си спомни къде се е провела церемонията. Затова ѝ се налага да се откаже от изобретението си.

View post on Instagram
 

Рене Зелуегър

Женствеността на хубавицата едва не пада жертва на трилогията "Дневникът на Бриджит Джоунс". Заради тази роля актрисата съсипва прекрасната си фигура. Режисьорът строго ѝ нарежда да яде салам и ябълков пай и да пие сметана и бира, за да влезе в образа на дебелана. В крайна сметка тя успява, но след края на снимките ѝ се налага да свали повече от десет килограма!

Звездна диета: Зелуегър се доверява на диетата на Аткинс, в която основното правило е всяко хранене да е съпроводено със сок от грейпфрут, който се смята за убиец на мазнините. Актрисата изключва от менюто си мазните, сладките и тестените храни. Започнва да замества захарта с лъжичка мед, а на закуска, обяд и вечеря хапва само пуешко, риба, каши, зеленчуци и плодове. Тази диета, съчетана с интензивни тренировки и ежедневен масаж, дава резултат. Рене си връща предишните форми за нула време.

View post on Instagram
 

Виктория Бекъм

Тази многодетна майка и до ден днешен ни поразява с младежката си фигура и красотата си. Тя няма нито една бръчица на лицето, но пък мазнините в тялото ѝ май са прекалено малко! В

Звездна диета: най-известната и най-строгата диета на Виктория Бекъм изключва от менюто почти всички продукти освен суровата риба (сашими) и горските плодове. Този режим на хранене обаче е доста опасен. В суровата риба може да има паразити, освен това при толкова строга диета тялото се лишава от витамин В1, който е необходим за нормално функциониране на сърцето, мозъка и нервната система. За по-щадяща диета Вики съветва да се готви на пара и да се спре консумацията на захар. Ако се затруднявате с последното, хапвайте чесън, защото той притапява глада за сладко.

View post on Instagram