Колко много красота можем да намерим в мъничките и изящни женски ръце. Създадени за нежност, обич и закрила, те напомнят ангелски криле. Хубавото време навън приканва ръцете ни да разкрият цялата си прелест и финес и като зажаднели за светлина и ласка пеперуди да приветстват с радост и надежда слънчевите лъчи на пролетта.

За наше огорчение обаче в горната част кожата на ръцете ни се е поотпуснала и увиснала.

За щастие има някои малки хитринки, които ще ни помогнат да се справим с проблема. Предлагаме ви 3 много ефективни упражнения, с които бързо ще направите ръцете си стегнати, изящни и красиви.

Необходими са наистина само няколко минути дневно, две около 200-грамови гирички и добро настроение:

Упражнения за рамене

Вземете гиричките в ръцете. Заемете изправена позиция със спуснати и изправени плътно до тялото ръце. Започнете бавно да вдигате ръцете напред, без да ги сгъвате в лактите, до нивото на брадичката. След това ги свалете отново бавно до изходно положение. Направете 12-15 повторения в 3-4 серии.

Упражнения за бицепси

Стиснете гиричките в ръце и леко ги завъртете навън, така че сгъвайки, тежестта да е на 45 градуса спрямо тялото. Сгънете лактите пред тялото си, задръжте секунда в горната позиция и контролирано се върнете до началното положение. Направете 12-15 повторения в 3-4 серии.

Упражнения за трицепси

Перфектно упражнение за това е „дърпане“ на гиричките към брадичката. За да направите това, вземете една голяма гиричка в двете ръце, сложете я пред тялото си, което е в изправен стоеж, с крака, разтворени на ширината на раменете. Започнете да повдигате с две ръце гиричката нагоре към брадичката си, като измествате лактите си встрани от главата. Дланите ви трябва да са под лактите. Изпълнявайте тази комбинация 3-4 пъти седмично за най-добри резултати.

Комбинирайте тренировките с подходяща диета и ще имате завидно оформени ръце и рамене!

Четете още: Най-добрите упражнения за дамите над 40