Закуската е най-важното хранене за деня, което не трябва да си позволяваме да пропускаме, особено когато сме решили да влезем във форма. Тя е горивото, с което се зареждаме преди да се втурнем към задачите си и ни повдига настроението. Разбира се, много е важно и какво е първото ни ядене за деня. Има няколко храни, които е по-добре да избягваме в ранните часове (преди 10 ч.), ако искаме да бъдем не само здрави, но и стройни. Ето кои са те:

Препечена филийка с масло



Маслото съдържа много наситени мазнини и не е добър вариант за старт на деня. Те не са желателни за сърцето и ни подтикват да трупаме килограми. Затова по-добре заместете маслото с фъстъчено масло. Още по-добре ще е, ако го намажете върху филийка пълнозърнест хляб.

Палачинки и гофрети



Този вид закуски единствено ни залъгват, вместо да ни заситят. Истината е, че палачинките и гофретите могат да ни накарат да усещаме още повече глад, а на всичкото отгоре са наситени с въглехидрати. Заместете ги с пълнозърнест хляб, който е богат на фибри.

Нискомаслено кисело мляко



Много хора се лъжат, че нискомасленото кисело мляко е добра опция за закуска. Истината е обаче, че то съдържа повече захари и много малко протеин. Според много проучвания киселото мляко с по-висок процент на масленост помага за отслабването. Така че увеличете процентите на киселото мляко и закусвайте смело с него. По този начин ще си набавите протеин, което е чудесно за диетата ви.

Фрешове



Фрешовете съдържат също толкова захар, колкото и газираните напитки. Те не са добра опция за закуска, макар и много хора да смятат, че са здравословни. Фрешовете съдържат много малко количество фибри, а освен това, когато не дъвчете, у вас остава усещането за глад. Така че, вместо да залагате на фреш, просто хапнете плод.

Четете още: Тайната на Ева Мендес - една и съща храна всеки ден