Автор
Woman.bg

4 начина да отслабнете, които не включват диети и тренировки

С идването на новия сезон у всяка една от нас се заражда идеята за извайването на слаба и тонизирана фигура.

Партитата до сутринта и безсънните нощи са останали зад гърба ни, злоупотребата със сладолед също и сега е време да се справим със щетите, които те са нанесли на фигурата ни.

Искате да сте фини, но не и да се потите часове наред във фитнеса? Спокойно, има решение. Споделяме ви няколко хитринки, които ще ви помогнат без усилие да се разделите бързо и лесно с излишните килограми:

Намалете консумацията на сол

Ако добавяте по-малко сол към храната си, съвсем скоро ще забележите, че талията ви е значително по-малка. Причината? Солта кара тялото да задържа вода. Всъщност в голяма част от случаите килограмите вповече, които виждате на кантара, са излишна вода, от която тялото не може да се отърве, а не мазнини.

Затова бъдете сигурни, че кажете ли не на солта, ще се радвате на видима промяна във визията си.

Внимавайте с безалохолните напитки

Често се случва човек да е на диета и да следи за приема на калории, но отново да не отслабва. Защо ли? Защото без да подозирате посредством напитките приемате голямо количество захар.

Да, колкото и да се ограничавате и да сте изключили от менюто си тестените изделия, пърженото, пакетираните десерти и тези, съдържащи бяла захар, няма да се разделите с килцата вповече, ако не спрете да пиете газираното и натурални сокове. Може би ще ви прозвучи стряскащо, но 200 мл от подобна напитка се равняват като калории на един обяд.

Спете повече

Може и да не си давате сметка, но сънят е от особена важност не само за тонуса и здравето на организма, но и оказва влияние върху фигурата ни. Това е така, защото липсата на достатъчно сън забавя метаболизма. А ако той работи на ниски обороти, бъдете сигурни, че няма да се отървете от килограмите в излишък. Затова се постарайте да спите поне 7-8 часа вечер.

Забравете за фитнеса, сауната е истината

Сауната е идеалното решение за дамите, които искат да стопят мазнините и да се радват на по-релефно и тонизирано тяло.

Посещението на сауна два пъти седмично ще ви помогне да се сбогувате с мазнинките и освен това ще детоксикира организма, изхвърляйки токсините от него.