Ако от много време си мечтаете за плоско коремче, но нямате време да посещавате фитнес залата, не се отчайвайте. И вкъщи може да изваете плочки на корема... особено с тези четири упражнения, които днес ще ви представим.

* Всички упражнения се изпълняват в три серии между 10 и 20 повторения в зависимост от личните възможности.

Планински катерач

Легнете на земята и застанете в поза като за лицева опора. Сгънете единия крак към гърдите, стягайки коремните мускули. Върнете го в изходна позиция, след което сгънете другия по същия начин. За да бъде упражнението наистина ефективно и да има не само стягащ ефект, но и да е вид кардио натоварване, ви предлагаме да го изпълнявате с по-бързо темпо.

Повдигане на крака от лег

Легнете по гръб и поставете ръцете си отстрани на тялото. Докато лежите неподвижно, започнете да вдигате краката нагоре. Дръжте ги изправени, като се стараете сгъването в коленете да е минимално. Вдигате краката, докато те не формират прав ъгъл с пода. След това, без да правите пауза в крайната позиция, започнете да ги сваляте надолу. За да е по-голямо напрежението, нека краката ви не докосват пода, когато се връщат в изходна позиция.

V-образни коремни преси

Легнете по гръб на пода с ръце изправени над главата и отпуснати на земята. Вдигнете краката нагоре, като ги държите максимално изправени, едновременно с тях повдигнете ръцете и торса си към пръстите на краката. Когато достигнете максимално висока точка, задръжте за секунда и след това бавно върнете в изходна позиция.

Руско извиване


Седнете на пода – краката са леко повдигнати от земята, а подът и гърбът ви формират ъгъл от 45 градуса.

Съберете ръцете си пред гърдите и завъртете тялото наляво, докато дясното рамо застане в една линия с левия ви крак. След това се завъртете надясно, докато лявото застане в една линия с десния.

View post on Instagram