Автор
Woman.bg

5 упражнения за стегнато дупе в домашни условия

Студеното време несъмнено е предпоставка за намаляване на физическата ни активност през деня - все повече време прекарваме у дома на топло и все по-малко километри извървяваме пеша. Това, разбира се, си има своите отражения върху фигурата ни. Но спокойно, и през есенно-зимния сезон може да сте във форма. Просто заложете на упражнения у дома.

А кои са най-добрите за извайване на стегнато дупе и крака, може да видите в следващите редове:

Плие

Ако сте ходили на балет, то плието би трябвало да ви е добре познато. Ето как се прави: Заставете изправени в разкрачен стоеж, а пръстите на краката ви да сочат настрани. Изправете гърба добре и съберете ръцете си пред гърдите, за да запазите равновесие. Започнете да клякате, без да накланяте гърба и след това се върнете в изходно положение.

View post on Instagram
 

Глутеус мост

Легнете на пода със сгънати нагоре колене и стъпала, поставени върху пода. Повдигнете бедрата си, така че тялото ви да образува права линия от раменете до коленете. Докато стоите в тази позиция, повдигнете едно коляно към гърдите си, без да отпускате дупето надолу. Върнете крака в изходна позиция и вдигнете другия.

View post on Instagram
 

Напади с отскок

Това упражнение е идеално за премахване на целулита и тонизиране на мускулатурата на краката. Изпълнението му е лесно. Трябва да застанете с крака на ширината на раменете, лактите дръжте близо до торса, а в ръце хванете тежести. Изтеглете десния крак назад и приклекнете надолу, докато левият стане успореден на пода.

Внимавайте тялото да е изправено, не се привеждайте напред. От това положение отскочете с левия крак и във въздуха поставете десния отпред.

Римска тяга

Този вариант на класическата тяга натоварва седалището и задните бедра и е едно от най-ефикасните упражнения за извайване на мускулатура в тази област.

Разтворете леко крака и хванете с всяка ръка един дъмбел. Поставете тежестите пред тялото и започнете да се навеждате напред. Дръжте тежестта близо до тялото и я спускайте по бедрата.

Гърбът трябва да е стегнат и изправен, а навеждането да продължи, докато торсът не е почти перпендикулярен на пода. След като достигнете до това положение, се изправете бавно обратно.

Клек

Разкрачете краката на ширината на раменете си, като държите пръстите насочени напред. Хванете в ръце пудовка и приклекнете надолу, държейки таза назад, а гърба изправен. Клякайте, докато бедрата ви застанат успоредно на пода, след което се изправете в изходна позиция.