Автор
Woman.bg

8 простички правила да превърнете храненето си в здравословна диета

Всички знаем, че трябва да пием повече вода, да хапваме плодове и да спортуваме, за да се чувстваме добре.

Всъщност балансираното хранене е лесно, ако го превърнем в красиво удоволствие.

Закуската може да бъде страхотна

Ако не сте почитател на купата с овесени ядки, направете си микс от полезни плодове и ядки или пък сервирайте две поширани яйца върху тост от пълнозърнест хляб. Лесно е, хранително е, бързо е.

Хапвайте средиземноморска храна

Няма как да не обичаме това, което ядем, ако то е и вкусно, и приятно на вкус. А средиземноморската кухня е точно такава. Тя включва много пресни зеленчуци, морски дарове, риба, плодове, ядки, бобови. Какво ще кажете за една пъстроцветна салата или гриловани зеленчуци, пресен плод и няколко ядки, поднесени красиво?

Снакс? Да, но полезен!

Всъщност снаксът може да бъде полезен. Ако е приготвен по подходящия начин и от подходящите продукти. Например можете да запечете във фурната тънки слайсове от карфиол или да нарежете моркови на пръчици, както и краставица.

Пазарувайте онлайн

Ако започнете да си правите списък на необходимите продукти и ги поръчвате онлайн, няма да се изкушавате да купувате вредни храни. Освен това ще спестите време, дори средства, защото много онлайн магазини предлагат отстъпки.

Носете си винаги нещо полезно

Ако пропуснете хранене, ще се чувствате уморени и гладни. За да избегнете тъпченето след това, и то с вредна за стомаха и фигурата ви храна, винаги носете със себе си нещо малко за хрупане. Например ядки. Няколко от тях ще заситят временно усещането за глад.

Използвайте фризера у дома

Замразените храни са толкова полезни, колкото и пресните. Риба, зеленчуци и други полезни храни могат да бъдат приготвени бързо и лесно от замразени продукти. Можете също така да приготвите любимите си ястия и да ги замразите. Така ще имате ядене за седмица напред, без да ви е необходимо време за приготвянето му.

Избирайте пълнозърнести продукти

Те са богати на полезни фибри и ще се погрижат за здравето на стомашно-чревния тракт. Освен това ще имате усещането за ситост по-дълго време.

Наслаждавайте се на храната!

Консумирането на полезна храна носи със себе си удоволствието от яденето. Защото няма да се чувствате постоянно виновни.

Четете още: Повече месо! Лекари препоръчват кето диета срещу грип