Британката Тифани Елизабет е на 28 години и споделя своя успешен опит с отслабването. Младата жена, която винаги е била с по-пищни форми, успява да олекне с цели 45 кг благодарение на набиращия все по-голяма популярност по света 21-дневен хранителен режим за отслабване.

Почти всяка диета, на която се подлага, бързо е последвана от така нежелания йо йо ефект, свързан с бързото възстановява предишните килограми.

View post on Instagram
 

„Цял живот се борех с йо-йо ефекта от диетите, споделя тя пред WomensHealth. „Колкото и диети да спазвах, след края им отново връщах килограмите си“, разказва младата жена.

Повратният момент идва през май 2016 г., когато Тифани тежи цели 108 килограма. След епизод на преяждане се почувствах физически изтощена до краен предел, както и силно ядосана на себе си. Каза хси – това е последният път в живота ми, в който правя подобно нещо.“

View post on Instagram
 


Тифани веднага се заела с реализирането на целта си. Пуснала си DVD с тренировка, което събирало прах вече цяла година. „Това беше началото на почти 45-килограмовата ми загуба на тегло.

„Първо опитах с кето диета, но с нея всъщност наддадох още повече. Сигурна съм, че е от солта в преработените меса, като бекон и наденица, и всички млечни продукти, които ядях. Разбрах, че без въглехидрати се храня твърде много. Затова реших да премахна глутена, защото винаги съм знаела, че тялото ми не се справя добре с него. Това обаче ме накара да се чувствам доста уморена. Консултирайки се с диетолог, ограничих и млечните продукти“, продължава историята на своето отслабване Тифани Елизабет.

View post on Instagram
 


Тези промени в диетата ѝ помогнали да се отърве с 27 килограма. След това Тифани преминала към т.нар. 21-дневен план за хранене, който самата тя разработила с помощта на експерт. Фокусът на диетата падал върху консумацията на постно месо, млечни продукти без мазнини и храни с ниско съдържание на натрий. „Това е, което в крайна сметка ме доведе до целта ми и станах 63 кг“, казва Тифани.

Ето какво включвало приблизително ежедневното ѝ меню:

View post on Instagram
 


Закуска: Три яйца, един вегетариански бургер от черен боб и ½ чаша извара

Обяд: Тако салата, приготвена с маруля, постно смляно пуешко с подправка тако без добавена сол и кисело мляко

Следобедна закуска: Оризова торта с бадемово масло и малини

Вечеря: Бьоф Строганов, направен от тестени изделия с кафяв ориз, постно телешко месо, гъби и извара

Десерт: Не винаги, но когато ѝ се дояде нещо сладко, си приготвя мъфини от бадемово брашно, с лимонов сок и стевия.


Диетата съчетава първоначално с тренировки у дома по 30 минути на ден, пет до седем дни в седмицата. След това преминава към вдигане на тежести във фитнеса с 15 минути изкачване на стълбите като загрявка.

Благодарение на този план на хранене Тифани успява да ограничи консумацията на продукти с високо съдържание на натрий. „Хората не осъзнават колко натрий се добавя към храната. Това е едно от нещата, които увеличават апетита и ни карат да искаме още и още. Високият натрий също така задържа вода в организма. Ето защо, когато го ликвидирах, тялото ми започна да се чувства много по-ефирно и леко“, допълва тя.

Едно от най-трудните неща е да вземете решението да започнете, казва още Тифани. Но след като го направите, просто оставате верни на ангажимента, който сте поели към себе си.

View post on Instagram
 

Четете още: Никол Шерцингер изпоти феновете с полуголи тренировки (Видео)