Автор
Woman.bg

Бързо във форма? 5 продукта, които наистина горят мазнините!

Нямате време да спазвате специален хранителен режим, но искате да сте във форма? Добавете към менюто си тези 5 продукта и ще бъдете впечатлени. За кратко време талията ви ще стане тънка, а фигурата - стройна..

Кисело мляко. Богатите на калории млечни продукти не са най-добрите приятели на фигурата. Но дори в най-пълномаслените от тях се съдържат бактерии, които помагат на организма да намали количеството на калориите… Затова не ги подминавайте – те се грижат за доброто състояние на стомаха.

Зеленият чай. Кофеинът действа като стимулатор – повишава честотата на съкращаване на сърдечния мускул, помагат ни да изгаряме калории. Освен това чаят съдържа катехини, които препятстват натрупването на мазнини в организма.

Пилешкото месо и рибата. Преработвайки храната, организмът хаби повече енергия, разграждайки белтъчините, не въглехидратите или мазнините. Това означава, че за да отслабнем, трябва да приемаме повече продукти, богати на белтъчини. Добавяйте по 1/4 до цяла чаена лъжичка пилешко месо в менюто си, това ще ускори усвояването на захари от организма и тя няма да може да се складира под формата на мазнини.

Кафето. Съчетано с физическо натоварване, кафето ускорява обмяната на веществата. И активира процеса на липолиза – изгаряне на мазнините. Но не прекалявайте – две чашки на ден са ви достатъчни.

Чилито. Повишава температурата на тялото и ускорява обменните процеси.