Автор
Woman.bg

Черешовата диета, с която топите 3 кг за 5 дни

Дните до лятото буквално летят и съвсем скоро ще се окажем на плажа по бански. Тази година сме се зарекли, че ще вървим гордо по пясъка и няма да се срамуваме от несъвършенствата си. Затова е време да преосмислим хранителния си режим за няколко седмици, за да можем да сме в перфектна форма за морето.

Никой не обича строгите диети и безвкусните, но уж полезни храни, които не ни засищат. А ако сме постоянно гладни и нещастни, заради това, което хапваме, ефектът няма да е особено добър и също така няма да бъде траен, защото ще побързаме да си угодим добре с любимите си калорични изкушения.

Много е важно да се радваме на храната и да я консумираме правилно, за да извличаме ползите от нея без да трупаме излишни килограми. Ето защо е хубаво да търсим вкусен начин да се сбогуваме с пухкавите си участъци от тялото и да бъдем щастливи и слаби. И понеже до лятото няма много време, днес сме решили да ви предложим една неустоимо вкусна и в същото време много ефикасна диета. Спазвайте я не повече от 5 дни, те ще са ви достатъчни, за да се сбогувате с 4-5 кг.

Главният герой в нея е любимият ни сезонен плод - черешата!

Кой не обича да похапва череши до насита? Не е нужно да се отказвате от сладкото, за да отслабнете и тази диета е живо доказателство за това. Е, добре, може и да трябва да загърбите шоколада, сладоледа, кексчетата или желираните бонбони, но пък черешите и ягодите също са много апетитни и сладки.

Освен вкусното похапване, другият плюс на тази диета е, че е много лесна за спазване. Не е нужно да мислите постоянно какво трябва да бъде следващото ви ядене и да броите калории до припадък. А и всички, които сме погълнати от работни ангажименти, знаем колко е трудно да водим определен хранителен режим. Понякога просто имаме време да хапнем нещо набързо в заведението срещу офиса, което не предлага това, което ни трябва. Черешовата диета изисква единствено да се снабдявате с 1 кг череши дневно. Какво по-лесно от това?

Разпределете този килограм череши в равномерни порции за през деня. Важното е да имате няколко хранения. Можете да комбинирате плодовете с нискомаслено кисело мляко, препечена филийка пълнозърнест хляб, малко сурови ядки и извара. Бихте могли да си направите и вкусен шейк от 200 гр череши и малко нискомаслено прясно мляко.

След като приключите строгата част от режима, внимавайте как ще продължите със захранването. Досега сте поставили организма под стрес и е важно да не преяждате. В противен случай килограмите ще се върнат при вас буквално за дни. Започнете с леки промени в храненията, добавяйте постепенно по-засищащи храни. Включете месо, риба и салати и едва след няколко дни си позволете някое любимо изкушение.

Вече сте готови да влезете в летен режим! Желаем ви успех!

Четете още: Разкриха тайната на слабата фигура на Салма Хайек